Open Buzludzha 2022: Музика, 3D мапинг и много събития съживяват Бузлуджа

Фестивалът Open Buzludzha 2022 ще се проведе на 19, 20 и 21 август на три сцени в подножието на Бузлуджа.
 
Над 70 музиканти и богата културна програма са подготвили организаторите, които ни припомнят, че целта на събитието е да се съберат средства за обезопасяването на паметника Бузлуджа и отварянето му за посетители.
 
На основната сцена ще звучат 20 банди, сред които Керана и Космонавтите, Уикеда, P.I.F, Cool Den, Спални места, а в неделя Държавна опера Стара Загора с джаз спектакъл. Фестивалът се провежда от фондация „Проект Бузлуджа", община Казанлък, Bar Dak и домакина НПМ „Шипка-Бузлуджа" под мотото „Ти си ключът. Отвори Бузлуджа." 
 
Zoom In с Тедо и Божо от "Проект Бузлуджа": Как да отворим Бузлуджа и защо това е важно за всички 
 
На втора сцена в гората „Forest Stage" ще звучи музика в стил Drum & Bass, изпълнявана от 20 диджея. За пръв път ще бъде организирана сцена пред самия монумент „Monument Stage", която ще събере още 21 музикални артисти. Те ще забавляват публиката с DJ сетове в богата палитра от стилове - deep tech, tech house, techno, breakbeat и electro, организирани от Благовест Пешев, Fey.
 
Самият паметник пък ще бъде още по-ефектен, осветен от 3D мапинг проекция. За нея, артистите от MP-STUDIO създават светлинни творби, вдъхновени от уникалността на мястото и каузата на събитието. След като печелят редица награди на международни фестивали за светлинни изкуства, през май 2022г. MP-STUDIO организираха и първия фестивал на светлините LUNAR в София, който мина при небивал интерес.
 
Освен музика и светлини прожекции нощем, фестивалът предлага пъстра дневната програма, в която ще има лекции и работилници, планински походи, туристически разходки, състезания по бягане и ориентиране, treasure hunt и много други забавни и любопитни активности. 
 
И още нещо важно от организаторите - всеки посетител на фестивала може да къмпингува в своя палатка или кемпер без допълнително заплащане.

Свързани новини

Бузлуджа: Три денонощия музика и театър

08.08.2023

"Бузлуджа 2023" обяви изпълнителите си

03.07.2023

Фестивалът на Бузлуджа се завръща

17.05.2023

50 музиканти на 3 сцени на Бузлуджа

15.07.2022

OPEN BUZLUDZA 2022 идва през август

11.05.2022