Десет незабравими изпълнения на Оливия Нютън-Джон

Певицата и актриса Оливия Нютън-Джон си отиде от този свят на 8 август. Тя беше на 73 години. Последният й студиен албум излиза през 2014-та, като тя оставя след себе си многобройни песни в различни жанрове.

Английско-австралийската звезда има богато музикално творчество. Всички я познаваме от ролята й на Санди в култовия мюзикъл "Брилянтин"  с Джон Траволта. Филмът от 1978 г. безспорно е една от тоталните класики в жанра. Да, именно от него са най-популярните песни на Оливия Нютън-Джон, но тя има много силна кариера в кънтри-попа, а има и няколко рок и денс хита от 80-те. Също така, певицата има четири награди "Грами" и звезда на Алеята на славата в Холивуд. 

В чест на Нютън-Джон, която ни напусна в понеделник, си припомняме 10-те най-красиви песни от дългия й музикален път, който се простира от филмовия й дебют през 1965 г. до разцвета през 70-те и началото на 80-те, до последния й албум от 2014 г. 

10. "Physical" 

Хубаво е да се знае, че много преди Дуа Липа, Нютън-Джон изпява песен със същото заглавие, която прави закачливата асоциация със секса и аеробиката. 

 

9. "Summer Nights" - Eдна от хитовите песни от саундтрака на "Брилянтин", която се занимава с вечната тема на отношенията между мъжете и жените. 

 

8. "Xanadu" - прекрасна песен на Нютън-Джон от 1080-та, написана за нея от самия Джеф Лин от ЕLO. 

 

 7. "If Not for You" - През 1971 година певицата пробива в традиционната американска музика с това парче.

 

6. "A Little More Love" - Повече рок много отива на Нютън-Джон! 

 

 5. "I Honestly Love You" - Песен, за която певицата печели "Грами" през 1975 г. 

 

4. "Make a Move on Me" - Още една песен от албума й "Phisical" oт 1981 година, когато да се пее повече за секс е напълно в реда на нещата.

 

3. "Look at Me, I'm Sandra Dee" - Няма как, топ 3 е посветен на песните от класиката "Брилянтин" ("Grease"): 

 

2. "You’re the One That I Want" - Това безспорно е един от най-добрите поп дуети в историята на музиката: 

 

 1. "Hopelessly Devoted to You" - Тук огромният талант на Оливия Нютън-Джон я прави изключително убедителна в ролята й на гимназистка с разбито сърце, но всъщност е на 29-годишна възраст.

Свързани новини

P!nk ще направи трибют на Оливия Нютън

15.11.2022

Нов дует: Натали Имбрулия и Крис Мартин

22.08.2022

Отиде си звездата от "Брилянтин"

09.08.2022