Фестивалът на Бузлуджа се завръща с три нощи музика и светлинно шоу

Open Buzludzha 2023 ще има и тази година. Събитието обяви участието на популярните групи Остава, So Called Crew и Керана и космонавтите.
 
Фестивалът, който събира любителите на природата, музиката и каузата за запазването и отварянето на монумента на върха на планината ще се случи от 10 до 13 август. 
 
 
На основна сцена, на поляната при хижа Бузлуджа, ще свирят над десет музикални банди с рок, инди, хип-хоп и RnB изпълнения, а headline изпълнителите са Остава и Innerglow в четвъртък, Керана и космонавтите и Top Stoppers в петък и So Called Crew и Явката ДЛГ & Madmatic в събота. 
 
Изключително изживяване се готви на Монументалната сцена, директно пред Бузлуджа, където диджеи от страната и чужбина ще взривят публиката с електро, техно и хаус сетове. И трите нощи, самият монумент ще бъде осветен от видео 3D мапинг шоу, създадено от MP-STUDIO, организатори на фестивала на светлините LUNAR, който току-що приключи в столицата. На третата, горска сцена посетителите очакват музикални и танцувални изненади. 
 
 
През трите фестивални дни е подготвена богата дневна програма, включваща походи в планината, игри, работилници, състезания, спорт и презентации. Ще се състои и радио-балета "Нонумент 1.0-перформативен подход към Бузлуджа" носител на националната награда ИКАР, представен от Стефан А. Щерев и немския арт колектив "Лигна". 
 
За лесното придвижване са предвидени шатъл бусове от Казанлък до фестивалната поляна, както и паркоместа непосредствено до мястото на събитието. Ще има организиран къмпинг с палатки и кемпери. 
 
Събитието се провежда в подкрепа на опазването на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура, история и туризъм и няма политически цели, съобщават организаторите от "Проект Бузлуджа".  

Свързани новини

Бузлуджа: Три денонощия музика и театър

08.08.2023

"Бузлуджа 2023" обяви изпълнителите си

03.07.2023

3D мапинг ще освети Бузлуджа

10.08.2022

50 музиканти на 3 сцени на Бузлуджа

15.07.2022

OPEN BUZLUDZA 2022 идва през август

11.05.2022