Мини Арт Фест 11 в подкрепа на #ClimateOfChange

Първата спирка на общоевропейското турне за климата на артистите от Цирк "MagdaClan" е в София, като част от програмата на Мини Арт Фест 11, който се провежда на 23, 24 и 25 юли 2021 г. на паркинга пред стадион "Академик", срещу парк "Гео Милев". Входът е свободен!
 
Седем циркови артисти, акробати, четирима музиканти, впечатляващ декор и сцена, и много истории за разказване. Това са само част от цифрите, описващи съвременния цирков спектакъл на открито "WeLand", който ще нахлуе в 10 европейски града това лято, като част от #ClimateOfChange – комуникационна кампания на италианската организация WeWorld и още 15 европейски партньори, целяща да информира младите хора за връзката между промените в климата и климатичната миграция.
 
У нас събитието се организира под шапката на 11-ото издание на Мини Арт Фест, като сили обединяват фондация "ЕкоОбщност" и фондация "Мини Арт" , за да създадат една магия от изкуство и мотивиращи послания за нашата роля в опазването на природата. На 23, 24 и 25 юли на паркинга пред стадион "Академик" в София ще имате възможност да посетите циркови работилници, множество спектакли и арт инсталации, а акцентът на програмата е на 24 и 25 юли от 20:00 часа със спектакъла "WeLand" на Цирк "MagdaClan" от Италия. Входът за всички дейности и спектакли е безплатен.
 
"WeLand" e съвременен цирк, въздушна акробатика и музика на живо на преносима мащабна сцена, част от сценографията на спектакъла. Основното послание е климатичната промяна и образът на цялото човешко население, страдащите от бедствия, наводнения, топене на ледовете, опустиняване и пожари. Спектакълът ни кара да се замислим за малките неща и ни провокира да станем част от глобалното въздействие за подобряване на климата, като променим нашето мислене, поведение и нагласа.
 
"Екологичната криза е криза на съвременното общество, за преодоляването на която са нужни действия и промени в начина ни на живот", казва Любомира Колчева, директор на фондация "ЕкоОбщност". "Радваме се, че усилията на италианските ни партньори доведоха до успешно въвличане в тази кампания на хора от света на изкуството, за да можем заедно да предадем посланието за климатична промяна по достъпен и привличащ малки и големи начин – чрез съвременния цирк. Изменението на климата има силно въздействие върху всички нас. Изкуството ни помага да разберем мащаба и мястото на всеки човек в промяната и ни мотивира да бъдем част от нея."
 
Режисьор на спектакъла е Петр Форман, който увлекателно използва пълнокръвни човешки образи, за да предаде разтърсващо послание; зад драматургията стои Флавио Д’Андреа, а сценографията е на Франческо Фасоне. Ще се приземим в пристанище, докове, кораби, огромни складове и глобалния пазар. "Искаме да създадем символичен контекст, в който хората да разпознаят своето ежедневие и в който зрителите са поканени да обмислят как да приемат, отхвърлят или да се борят с нагласата ни да се отнасяме към всичко като към стока, организирайки така нашия свят върху безмилостни икономически правила, които пораждат големи проблеми, свързани с изменението на климата", казва сценографът Франческо Фасоне.
 
Турнето #ClimateOfChange в София ще включи още моноспектакъл на Галина Риом-Ройбек, Шизи импро театър, огнено шоу на "Палячи" от Варна и ще даде възможност за диалог и дебат с основна тема промените в климата. Очакват ни още много интересни събития и дейности, които предстои да обявим скоро.
Стани част от промяната!
 
Програмата стартира всеки ден от 17 до 22 часа. Вход свободен!
 
За #ClimateOfChange
#ClimateOfChange е общоевропейска комуникационна кампания, водена от италианската организация WeWorld и съфинансирана от Европейската комисия в рамките на програма DEAR, която има за цел да повиши информираността на младите граждани на ЕС за връзката между изменението на климата и миграцията и да ги въвлече в движение, готово не само да промени начина си на живот, но и да подкрепи политики за глобална климатична справедливост.

Свързани новини

Мини Арт Фест - подарък за децата

29.05.2019

Вълшебен Мини Арт Фест за 1 юни

29.05.2018