Бащата на Бритни Спиърс доброволно се оттегли от попечителството

Бритни Спиърс е свободна, но не съвсем. Бащата на певицата Джейми Спиърс се е съгласил да се оттегли доброволно от попечителството върху финансите на дъщеря си.

Новината светкавично обиколи световните медии, тъй като процесът, който води певицата, за да се освободи от консерваторството върху имуществото й, предизвика огромно обществено внимание, в социалните медии се създаде голяма кампания в нейна защита, а десетки знаменитости публично защитиха певицата в битката й за независимост. 
 
#Sorry Britney или защо съжаляваме за Бритни Спиърс

От съдебните документи не става ясно кога Джейми Спиърс ще престане да бъде попечител и да отговаря за състоянието на певицата. Освен това, той не я освобождава напълно. В документи, представени във Върховния съд на Лос Анджелис, бащата на певицата потвърждава, че се съгласява да делегира тази функция на друго лице, което няма да отмени изцяло настойничеството на Бритни, но ще го остави извън семейството.

Бритни няма права над приходите и имуществото си от 13 години. Това се случи през 2008 г., когато съдът взе решението заради разклатеното психично здраве на изпълнителката.

"Доволни сме, че господин Спиърс и адвокатът му внесоха документи, че той може да бъде отстранен от попечителството", коментира адвокатът на певицата Матю Розенгарт. Това е реабилитиране за Бритни", каза адвокатът.
 
Britney Spears с право на нов адвокат по делото за премахване на попечителството
 
Отказът на бащата идва по-малко от месец, след като Розенгарт стана представител на Бритни, след оттеглянето на предишния й назначен адвокат.
 
В допълнение, новият представител на певицата обяви, че разследва управлението на финансите от родителя, тъй като се твърди, че е открил някои неоправдани плащания към промоутърите, когато певицата е напуснала сцената.
 
"Очакваме с нетърпение да продължим нашето задълбочено разследване на поведението на г -н Спиърс и други през последните 13 години, през които той е получил милиони долари от имота на дъщеря си и очаквам с нетърпение да вземем показанията на г -н Спиърс в близко бъдеще“, каза още  Розенгарт. 
 
От своя страна бащата отрече, че е имало причини за оттеглянето му и увери, че това се случва само поради обществения натиск, упражняван срещу него.
 
Джейми Спиърс, който увери, че търси само "най-добрия интерес на дъщеря си", заяви, че ще си сътрудничи, за да прехвърли правомощията си на нов попечител.
 
Това е крачка напред към желанието на Бритни, чийто основен приоритет е да лиши баща си от настойничеството, въпреки че волята й е да сложи край на всичко.
 
"Това настойничество плаща заплатата на много хора“, беше едно от оплакванията на певицата, чието състояние е около 60 милиона долара. Заради всичко това,  Бритни прекрати музикалната си кариера, като обяви, че няма да се върне на сцената, докато не поеме делата в собствените си ръце. 

Свързани новини

Бритни Спиърс загатна за нещо ново

06.02.2024

Бритни Спиърс: ''Много съжалявам"

02.02.2024

Бритни Спиърс не издава нов албум

05.01.2024

Бритни Спиърс на 42!

05.12.2023

Кой ще спечели Бритни Спиърс?

15.11.2023