Кание Уест пусна новия си албум DONDA

Повече от година след като за първи път го анонсира, рапърът Кание Уест представи новия си албум "DONDA" - кръстен на покойната му майка. 

Албумът първоначално беше обявен за 22 юли, но премиерата няколко пъти беше отложена, като вместо това рапърът направи няколко публични събития за слушането на 27-те композиции в записа. На пърформансите Уест се появяваше с изцяло скрито лице. Още по-ексцентрично е началото на албума - в първия запис женски глас изрича името Донда 58 пъти - толкова, на колкото години беше майката на изпълнителя, когато почина през 2007 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от E! News (@enews)

Албумът вече е достъпен в стрийминг платформите. В YouTube се появиха аудио записите, придружени с черен екран. В албума има много колаборации с популярни изпълнители, сред които с The Weeknd, Jay-Z, Lil Baby,Травис Скот и много други.

Кание Уест поиска да си смени името по "лични причини"

Това е десетият студиен албум на Уест, или Ие (Ye), както изпълнителят наскоро официално поиска да се прекръсти. "DONDA" следва албума му с госпъл музика "Jesus Is King" от 2019 г., за който Кание получи наградата Grammy. 

Свързани новини

Илон Мъск изпъди Кание Уест от Twitter

02.12.2022

Разводът на светската двойка е факт

30.11.2022

The Weeknd вместо Йе на Coachella

07.04.2022

Изхвърлиха музиканта от събитието

21.03.2022

Кание Уест и Мерилин Менсън пак заедно

01.02.2022