Кание Уест поиска да си смени името по "лични причини"

Ексцентричният рапър Кание Уест официално поиска да се казва само Ие.

Уест е подал документи в съда с искане да бъде сменено името му. В иска до Висшия съд в Лос Анджелис 44-годишният изпълнител и продуцент е посочил, че настоява да замени пълното си име Кание Омари Уест с дългогодишното прозвище, с което е известен, а именно Ие.

Уест иска да се казва само така, като в документите му да не фигурира бащино или фамилно име.
 
Рапърът цитира "лични причини" за желанието си. Документите са от 11 август, но са постъпили в съда във вторник. Съдията трябва да одобри молбата, преди тя да стане официална.
 
Това не е първият път, когато Уест се опитва да си смени името. През 2018 г. рапърът обяви в Twitter, че вече не е "съществото, официално известно като Кание Уест ... Аз съм вече Ие", написа тогава той. 
 
На подозренията, че Ие е алтер егото на провокативния певец, Кание отвърна: "Кой или какво е Кание Уест без никакво его? Просто Ие.", написа изпълнителят, който наскоро представи най-новия си албум на концерт в Атланта. 
 
Уест кръсти своя десети студиен албум "Donda" на името на любимата си покойна майка Донда Уест, която почина през 2007 г. на 58 години след усложнения от козметична операция. 

Свързани новини

Кание Уест пусна новия си албум DONDA

30.08.2021

Колко богат e всъщност Кание Уест

22.03.2021