Михаела Филева представя най-големите си хитове със симфоничен оркестър в София

В първия ден от септември Михаела Филева, диригентът Максим Ешкенази и симфоничен оркестър ще изпълнят красиви версии на най-обичаните песни на изпълнителката и селекция емблематични класически композиции. Към тях на сцената на Sofia Summer Fest ще се присъединят мецосопраното Йоана Кадийска и тенорът Валери Турманов.
 
Концерти с образователна насоченост срещат Михаела Филева и Максим Ешкенази преди няколко години. Двамата артисти обичат децата и те обичат тях, а ефектът, който сценичните им изпълнения оставят, ги мотивира да продължат да работят заедно и да показват на малките си почитатели красивата страна на музиката.
 
В началото на 2021 Михаела и Максим започват турне с участието на симфонични оркестри, което жъне успех във всеки град, през който мине. След всеки от концертите музикантите прибавят по нещо ново към програмата. Композиторът Румен Бояджиев-син адаптира за симфоничен оркестър последните  хитове на певицата "100 на 100", "Латино сеньорита", "Опора“ и "ИН и ЯН“, като обогатява звученето на аранжиментите им и показва на публиката красотата на класическите инструменти.
 
Михаела Филева представи заглавната песен от албума си ИН и ЯН
 
Колорит в концертната вечер внасят младите и талантливи Йоана Кадийска и Валери Турманов. Отлични солисти, красиви и артистични, те  с присъствието и изпълненията си  правят връзка между типичните класически композиции и съвременната музика. 
 
Диригентът Максим Ешкенази елегантно води оркестъра и публиката през концерта, като влиза и в ролята на водещ. Точни, забавни и увличащи са преходите, които маестрото прави по отношение на музикалните жанрове. Максим успява красноречиво да обясни на публиката, че когато музиката е красива и изпълнена добре, смесването на музикални стилове разгръща потенциала й, разбива стереотипи и премахва граници.
 
Михаела Филева яхва диско вълната с новия си хит "100 на 100" 
 
Концертът носи името на новия албум на Михаела Филева ИН и ЯН, а концепцията за баланса и хармонията е в основата на философията на турнето на двамата музиканти. Завършващият концерт в София ще е черешката на тортата. Той ще се проведе в сърцето на София, зад музея "Земята и хората“, на откритата сцена на Sofia Summer Fest. Билетите за него са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на място.
 

Свързани новини

Михаела Филева с нов клип

19.04.2022

Михаела Филева с нова песен

24.03.2022

Елате на звездна "Коледа в Рим"

17.12.2021

Михаела Филева с лайв версии от ИН и ЯН

21.10.2021

Михаела Филева кани на концерт

03.08.2021