Zaz разкри новия сингъл "Imagine" от предстоящия си албум

Три години след платинения албум Effet Miroir, Zaz е на път да издаде 5-ия си албум Isa. Запис, който тя започва да прави по време на пролетната карантина през 2020 - период, който наистина разтърси певицата. "Имах нужда да съм по-спокойна, почти да се оттегля. Това изобщо не е каквото съм правила през последните десет години; това е парадокс", смее се певицата с 4 милиона продадени албума по света, която никога не спира да обикаля планетата още от успеха на първия си албум през 2010, задвижен от глобалния хит "Je veux". 
 
 
След щуро десетилетие на напълно разпродадени концерти, награди и престижни колаборации (Quincy Jones, Charles Aznavour, Kelly Clarkson), Zaz се преориентира след последното си световно турне, което завърши в Щатите. "По-сладък свят от този тук" - това е посланието, което тя иска да предаде с чисто новата си песен "Imagine". 
 
"Това е песен, не само отдадена на един специален човек, а на всички хора, които обичам и споделят същата цел: да вършим неща, които правят добро. Да създадем общност, която значи нещо, ето към това трябва да се стремим. Когато видиш света какъвто е, и когато все още обсъждаме неща, когато трябва да действаме, това ме натъжава. Какво ще оставим на децата си?", пита артистката, която винаги дълбоко се е интересувала от въпросите, свързани а образованието и екологията. "Това е драматично, плашещо, ужасно и все пак ето ни. Но представете си песен за надежда", обяснява тя, разсъждавайки през перспектива. "Би било достатъчно просто да предприемем действие за промяната. Има куп граждани, които всъщност правят неща", твърди Zaz. "Ако сме верни на себе си и градим нещо, което ни прави щастливи и завършени, това ще се отрази и на света". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZAZ (@zaz_off)

 
"Това е обнадеждаващо заглавие, което звучи като в "Je veux". Песен, с която избирам живота, избирам да вярвам, избирам да остана център на себе си, а не да  се потапям в страха на обществото и човечеството. Трябва да си много силен, за да не се потопиш в страха, така че и това е избор. Ако искаш света да се подобри, трябва наистиа да се грижиш за себе си. Така човечеството ще се стане по-добро, когато всеки се погрижи за себе си. А това е дълго пътуване. Но, ако никога не започнеш, е, няма възможен начин напред", обяснява Zaz за "Imagine". 
 
 
За албума Isa, който ще излезе на 22 октомври, Zaz работи с нидерландския продуцент REYN.

Свързани новини

ZAZ ексклузивно пред FM+

26.11.2021

5 горещи музикални премиери

08.11.2021

ZAZ с нов албум и изненадващ дует

22.10.2021

ZAZ издава нови албум през ноември

10.09.2018

ZAZ издава Sur la Route през февруари

15.01.2016