Певицата Лина Никол за свободата да бъдеш себе си

Свободата да бъдеш себе си - това е вдъхновението на младата българска изпълнителка Лина Никол, която след броени дни ще представи първия си самостоятелен албум "Who I Am".
 
На 1-ви октомври дебютния албум на певицата ще бъде разпространен във всички дигитални платформи, а лайв премиерата му ще се състои седмица по-късно на 08.10.202 в SOFIA LIVE CLUB.
 
Заглавието "Who I Am" не е случайно. Лина споделя, че музиката, която ще представи е идеалното отражение на нея като артист. В албума има чувствени балади, които са свързани с определени моменти от живота й, фънки звуците са част от нейната забавна страна, а синтезът от модерно звучене и класическо R&B показват израстването и пътя, който певицата е изминала през последните години.

 
Една от песните "Like I Used To" е написана по време на пандемията и пълния локдаун миналата година. Текстът разказва за желанието да се върнем към пълноценния живот, а в проекта се включва и рапърът Vas J. Angelov. Продукцията е дело на Боян Ангелов, с който Лина работи основно по албума.  
 
Освен като самостоятелен артист, Лина Никол има участие и в други проекти. Тя е единствената дама в Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски. В момента рок групата представят най-новия албум "The Creation" с участието на Рони Ромеро (Rainbow) и Карл Сентънс (Nazareth).
 
Лина участва и като гост-вокалист в издадения преди 3 седмици албум на  Радослав Славчев - Riverman "The Truth". Певицата пише текстове за различни артисти и също така в момента пише композиции за чуждестранни изпълнители. 
 
На 8-ми октомври Лина Никол ще представи своя дебютен албум в София Лайв Клуб заедно с музикантите Александър Васев (пиано), Владислав Мичев (пиано и брас), Стоян Джаферов (китара), Радослав Славчев - Riverman (бас), Божидар Василев (тромбон и ефекти) и Деян Илиев - барабани.
 
 
Албумът се реализира с подкрепата на Столична община - Столична програма “Култура” 2021.

Свързани новини

P.I.F. откриват Acoustic Live Sessions

08.06.2022

Лина Никол - "Колко малко"

16.01.2020