Måneskin възпяха скандала с дрогата на Евровизия в новия си сингъл "MAMMAMIA"

Най-популярната италианска рок банда, която разби конкуренцията на тазгодишната Евровизия, представи чисто новия си сингъл "MAMMAMIA".

Въпреки че заглавието напомня на хита на други победители в певческия конкурс - ABBA, аналогията в парчето е съвсем различна. Италианците възпяват скандала, който стана на финала на конкурса, когато вокалистът на Måneskin Дамиано Давид беше обвинен от шведски журналист, че е употребил кокаин на масата на изпълнителите в залата. Пресконференцията се провали, случаят отекна във всички световни медии, а групата дори беше застрашена да загуби трофея си. В крайна сметка разследването показа, че музикантите не са употребявали дрога по време на шоуто. 

Måneskin: Скандал, наркотици и рокендрол на финала на Евровизия

След Евровизия Måneskin определено се изстреляха на върха! Доказателството: за 2 часа бяха разпродадени всички 16 дати в 15 държави от европейското турне на италианската рок група. Обиколката на четиримата млади музиканти стартира на 6 февруари в Лондон и финишира на 14 март в Рига. 13-те дати от турнето в родната Италия също бяха буквално разграбени.
 
Måneskin в състав красивата Виктория на баса, и момчетата Дамиано, Томас и Етан обявиха две турнета. Италианското е наречено "Maneskin Live" и стартира на 14 декември в Двореца на спорта в Рим, като е планирано да завърши през април на "Арена ди Верона". Най-големият им концерт е насрочен за 9 юли на античния хиподрум "Чирко Масимо" в Рим.
 
 
Европейското турне на групата е се казва "Loud Kids on Tour" ("Шумни деца на турне"). Обявени са дати във Великобритания, Белгия, Люксембург, Полша, Австрия, Франция, Швейцария, Германия, Чехия, Унгария, Нидерландия, Украйна, Русия, Естония и Латвия. За съжаление на родните фенове България или близките ни държави все още не фигурират в списъка. Вижте всички дати тук. 

Свързани новини

Най-горещата басистка застава зад пулта

29.02.2024

Måneskin питат: "Honey (are u coming?)"

01.09.2023

Måneskin взривяват тълпата

23.03.2023

Албумът на италианците е сензация

01.02.2023

Måneskin се ожениха помежду си

20.01.2023