Синът на Андреа Бочели - Матео представи първия си сингъл "Solo"

Матео Бочели дебютира на световната поп сцена с първия си сингъл "Solo".

Фамилията на младия изпълнител е емблематична и едва ли има нужда от представяне, а и визуалната прилика с баща му - оперния тенор Андреа Бочели e повече от очевидна.

Матео е на 24 години и от скоро се изявява заедно с баща си в концертната му дейност, въпреки че от дете развива наследения от него талант. Големият итлиански тенор е споделял в интервюта, че умишлено задържа музикалната кариера на децата си - Матео и малката Вирджиния. Все пак той най-добре знае каква е тежестта на славата. Талантът обаче не може да стои заключен и ето че Матео представя една много красива и романтична песен, която звучи модерно, но също така разкрива огромните му вокални способности. Съпътстващият музикален видеоклип е също толкова великолепен и пълен със символиката на красотата на величествените планини Доломити в Североизточна Италия. 

Матео, също като татко си е тенор. Любовта му към музиката е от най-ранно детство. Той започва да взема уроци по пиано от малък, но едва през 2015 г. започва да учи професионално музика под опеката на баща си. Когато е на 18 години, той има шанса да се представи като тенор за първи път в Teatro del Silenzio, италиански амфитеатър на открито, разположен в Лаятико, Тоскана. През 2018 г. той си сътрудничи с баща си върху песента "Fall on Me", която е част от предстоящия албум "Sì" на Андреа Бочели. 

"Solo" е пилотната песен на дебютния албум на Матео Бочели, който е планиран за издаване през 2022 г. от Capitol Records. Едно е  сигурно - на световната сцена вече има още един страхотен изпълнител, когото започваме да следим с най-голямо удоволствие. 

Свързани новини

Маестрото отново у нас!

06.03.2024

Дейвид Гарет с нов сингъл

08.08.2022

Андреа Бочели с олимпийска песен

10.02.2022

Андреа Бочели подарява свой концерт

10.12.2021

Andrea Bocelli с нов албум

13.11.2020