Duran Duran вдигат звездно парти във видеото на най-новия им сингъл "Anniversary"

Британската група Duran Duran ще представи този петък най-новия си албум Future Past.

Студийният дългосвирещ запис е петнадесетият подред в дискографията на Саймън Ле Бон и компания, които в последно време се завърнаха ударно на музикалната сцена. Британците са една от емблематичните осемдесетарски групи. Тази атмосфера се усеща и във видеоклипа на най-новия им сингъл "Anniversary".

Парчето излиза броени дни преди премиерата на албума в петък и ни поднася класическото ню уейв звучене на Duran Duran. Видеото е режисирано от носителката на награда BAFTA Алисън Джаксън. Режисьорката е известна с работата си в различни проекти, използвайки двойниците на известни личности. Прави го и в клипа на "Anniversary".

Във видеоклипа виждаме имитаторите на десетки знаменитости, сред които Шер, Мадона, Брад Пит, Джордж Клуни, Памела Андерсън, Владимир Путин, кралица Елизабет втора, Били Айлиш, Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд и други. При много от тях забелязваме ирония и закачка с конкретни характеристики на тялото им, като например изплуващите над водата задни части на риалити звездата Ким Кардашиян. А за да бъде аналогията с бохемските години на края на миналия век пълна, виждаме и младите образи на музикантите от Duran Duran, които по това време бяха на върха на славата си. 

"Anniversary" следва пилотния сингъл "Invisible", който Duran Duran пусна през май. След това групата представи супер провокативното парче "More Joy!", което е записано заедно с японската пънк банда CHAI.

Албумът Future Past, който чакаме в петък, ще включва 12 нови песни и колаборации с известни музиканти, сред които с певицата Lykke Li, с дългогодишния пианист на Дейвид Боуи - Майк Гарсън и с Греъм Коксън от Blur.

Три бонус песни са включени в луксозното издание на винил. 

Свързани новини

Магия и мистицизъм

01.12.2023

Duran Duran обявиха нов албум

04.09.2023

Добри новини за Анди от Duran Duran

28.08.2023

Анди Тейлър в новия албум на Duran Duran

21.03.2023

Duran Duran почетоха Кралицата

13.09.2022