Стинг за новия албум "The Bridge", разочарованията и мостовете, които трябва да търсим

На 70-годишна възраст британският певец Стинг (Sting) се завръща с нов албум.

Записът носи заглавието "The Bridge"("Мостът") и ще излезе официално в петък - 19 ноември. Музикантът вече представи синглите "If It's Love" и  "Rushing Water", които го показаха в светлината, в която го познаваме и обичаме от толкова години на сцената. Заглавието на албума е вдъхновено от нуждата да бъде намерен мост между хората в това "блато" - между живота и смъртта, между това да си болен и да си здрав.

"Всички търсим този мост до някъде, където е по-добре. Как да стигнем до другата страна? Не знам. Не мисля, че някой знае, но го търсим.", казва легендарният музикант в интервю за Франс прес, взето наскоро в Париж.

Стинг, който е известен с проповядването на мир и любов, говори по-остро за актуалните обществени теми, политиката и Брекзит. Той споделя, че все още в него има много надежда, въпреки че много неща го тревожат.

"Мисля, че сме в много опасен политически климат в момент, в който работническата класа се чувства изоставена от това, което наричат ​​елит", казва той. "Това направи хората уязвими за демагози, десни глупости, и всякакви фалшификати."

"За мен Брекзит е лична трагедия.", продължава Стинг. "Тъжен съм за моята страна. Знаехме, че ще бъде катастрофа и трябва да приемем това, но не съм щастлив. Младите британци са лишени от възможността да изживеят Европа. Това е безумно."

Стинг споделя и недоумението си относно ширещия се скептицизъм за ваксините. Британският музикант не се е поколебал да се ваксинира срещу новия коронавирус. "Достатъчно стар съм, за да си спомня деца от моята улица с полиомиелит, които бяха осакатени. Тази болест беше изкоренена за една нощ с ваксината. Бих искал хората да идват на моите концерти ваксинирани. Няма да го налагам, но това е моето желание."

С 15 самостоятелни албума и 17 награди "Грами" Стинг е едно от емблематичните имена в музикалната история. Той има обширна солова кариера, включително и като основател на легендарната рок група от 80-те The Police.

Въпреки толкова години на сцената, музикантът все още има какво да сподели. В новата си песен "Loving You" Стинг припомня изневярата на майка си, която е допринесла да се отдалечи от родителите си. Изневярата е част и от неговия живот. Стинг има дълга афера със сегашната си съпруга - Труди, преди да разтрогне първия си брак и да се ожени за нея през 1992 г.

Всичко това подхранва писането на песни, разкрива той. "Винаги избягвам да пиша любовни песни, които казват "обичам те и ти ме обичаш". Това е затворен кръг. Докато "обичам те, но ти обичаш някой друг" - това е интересен сценарий за един автор".

"Като мъж на моята възраст изпитах целия спектър от емоции - от най-голямата радост до най-голямото нещастие. Така че, когато пиша за любовта, чувствам, че мога да бъда автентичен."

"The Bridge" е записан по време на локдауна в Европа, а музикантите, с които Стинг работи от много години са пръснати на различни места. Той не намира това за нещо необичайно.

"Често барабанистът може да бъде в Лос Анджелис, аз мога да бъда в Париж, някой друг в Италия… технологията съществува за това от много години. "Тайната е да направите тази ситуация интимна, да имате топли отношения, които можете да чуете."

Сега Стинг отново е на турне, опитвайки се да навакса концертните дати, които са били отменени заради пандемията."Трябва да изпълня всичките си ангажименти. Това може да ми отнеме 18 месеца", казва той. "Но това е моят живот. Аз съм на път от 1976 г.!"

Свързани новини

Стинг с една от най-престижните награди

18.05.2023

Стинг с призив срещу войната

08.03.2022

Стинг с латино версия на "For Her Love"

16.02.2022

Стинг се раздели с авторските си права

11.02.2022

Стинг с концерт в Пантеона

29.11.2021