Стинг с много силен призив срещу войната в Украйна

Великият британски музикант Стинг направи много силен призив за край на войната в Украйна.
 
Той публикува кратък клип в личния си канал в Instagram, в който отправя послание за мир и изпълнява емблематичното си парче "Russians" (Руснаци). Изпълнението е страхотно (не, че някой е очаквал друго) и можете да го видите и чуете тук:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STING (@theofficialsting)

 
Оригиналът на песента е от времената на Студената война, която за съжаление в последните дни се затопли сериозно. Песента изразява надежда, че САЩ и Съветският съюз ще намерят начин за съвместно съжителство и ще избегнат ядрен конфликт помежду си. Сега, с нестихващия военен конфликт между две огромни държави в Европа, песента отново доби трагична актуалност. Стинг реши да изпълни парчето в подкрепа на инициативата "Помощ за Украйна". Тя изпраща лекарства и хуманитарна помощ до склад на украинско-полската граница.
 
Ето какво каза и самият Стинг по темата: "Много рядко съм изпълнявал тази песен през годините, защото не мислeх, че тя някога отново ще бъде актуална. Само че, в светлината на кървавото, трагично и погрешно решение на един човек да нападне мирна, съседна държава, песента отново се превръща в молба към нашата човечност. Тя е за всички смели украинци, които се борят с тази брутална тирания, както и за многото руснаци, които протестират в страната си, под угрозата от арест и затвор. Всички ние обичаме децата си, спрете войната!"
 
Изпълнението на Стинг идва, след като Украйна бе изненадващо нападната от Русия на 24 февруари. Страната скъса дипломатически връзки със своя по-голям съсед, въведено е военно положение. Стотици хиляди хора се нуждаят от хуманитарна помощ и евакуация.

Свързани новини

Стинг с една от най-престижните награди

18.05.2023

Стинг с латино версия на "For Her Love"

16.02.2022

Стинг се раздели с авторските си права

11.02.2022

Стинг с концерт в Пантеона

29.11.2021

Стинг с нов албум - The Bridge

22.11.2021