U2 записват нова музика, а защо не и албум

U2 работят върху нова музика, разкри The Edge в разговор с Rolling Stone.

Китаристът на групата сподели, че работи с басиста Адам Клейтън по нова песен, а защо не и по нов албум - продължение на Songs of Experience от 2017 г. 

Музикантите са на такъв етап, че просто се наслаждават от изживяването да са в студиото и да работят заедно."Работим върху куп нови неща. Просто се забавлявам да пиша и не е задължително да мисля това накъде ще ни отведе", казва The Edge.

В интервюто за списанието той разкрива още, че работата с холандския диджей Мартин Гарик много му е харесала и нищо чудно именно той да бъде продуцент на новите им записи. "Нищо обаче не е решено", добавя той. 

U2 и Гарик работиха заедно по песента на УЕФА за Евро 2020 "We Are The People".  

U2 представи новата си музика в TikTok

Другата песен, която U2 споделиха през последните три години е "Your Song Saved My Life" от саундтрака на анимационния филм Sing 2, където Боно дава гласа на лъва-рок звезда Клей Калоуей.

"Това не е нещо, което U2 обикновено прави", казва The Edge. "Чувствахме обаче, че е нещо достойно. Освен това, това е филм със страхотна музика и ние се чувствахме много комфортно в тази компания.", добавя китаристът. 

И още нещо ново около ирландската рок група - U2 обявиха преиздаването на един от най-успешните им албуми - Achtung Baby, по повод 30-годишнината му. Албумът от 1991 година е продаден в повече от 18 милиона копия и печели "Грами". От този запис са едни от най-емблематичните им хитове: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than The Real Thing" и др. 

Дискът излезе на стандартен винил като луксозно издание на 19 ноември. Групата ще пусне дигитален бокс-сет от 50 песни с ремикси и би-сайдове на 3 декември. 22 композиции, които ще бъдат част от това издание, никога преди това не са били достъпни в цифров вид. 

Свързани новини

U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас

02.10.2023

U2 представиха новия си албум

20.03.2023

U2 с нова версия на класика

08.03.2023

Нова версия на класиката

16.02.2023

U2 обяви шоу в Лас Вегас

13.02.2023