Риана стана национален герой на Барбадос

Барбадос, която в полунощ се сбогува с управлението на британската корона и стана независима република, обяви певицата Риана за свой национален герой, предадоха световните агенции.
 
Островната държава на Карибите е известна с райските си плажове, рома си и, разбира се, с родената там световна звезда Риана.
 
Решението бе съобщено от премиерката Мия Мотли по време на пищните тържества, с които бе обявена Барбадоската република -"От името на една благодарна нация, на още по-горд народ, ви представяме номинираната за национален герой на Барбадос - посланик Робин Риана Фенти. Нека продължавате да блестите като диамант", каза Мотли с напомняне на хита на певицата от 2012 г. "Diamonds".
 
 
Певицата Риана прие почетното признание. Специално за церемонията в Барбадос дойде и принц Чарлз, син на Елизабет Втора и британски престолонаследник. Той предаде на местните власти най-сърдечните поздрави от майка си. "Създаването на тази република е възможност за ново начало", заяви Чарлз.
 
Заради церемонията по обявяването на републиката комендатският час в Барбадос, наложен заради коронавирусната пандемия, временно бе отменен, за да могат барбадосците да излязат по улиците на столицата и на други населени места и да се порадват на пищната заря в края на тържествата. А хората на Барбадос са известни с пищните си карнавали и фиести по улиците. 

Риана само по пера и кристали на фестивал в Барбадос 

Въпреки празниците, барбадосците имат много спешни проблеми за разрешаване, като икономическата криза, причинена от коронавирусната пандемия, която показа колко е зависима страната от туризма. Преди пандемията островът с местно население около 300 000 души беше посещаван ежегодно от над 1 милион души. Сега улиците са пусти, а безработицата е достигнала рекордни нива. 

Свързани новини

За няколко дни - два албума

13.03.2024

Риана с първи концерт от 8 години насам

06.03.2024

Албумът на Ариана Гранде излиза скоро

05.03.2024

A$AP Rocky с новини за Риана

20.02.2024

Ариана Гранде пее със своя идол

16.02.2024