K.Lina и приятелят ѝ отново в общ музикален проект

"Nowhere" е финалната песен от трилогията "The Movies", "CEO" и "Nowhere", в която певицата K.Lina пресъздава трите неща, които намира за най-важни, за да бъде щастлива - любовта, удовлетвореността от това, което прави и нестихващото желание за приключения и създаване на незабравими спомени.
 
 
Като звучене за най-новата си песен Калина Баткова се вдъхновява от изпълнители като Lorde и One Republic, както и от европейската денс музика от началото на 2000-те. 
 
"Написах тази песен, мислейки си за бъдещето, когато ще мога по-свободно да пътувам и да изживявам красиви мигове с човека до мен. "Nowhere" означава да си достатъчно свободен и смел, за да живееш вълнуващ живот. Вярвам, че хората обичат да слушат музика, която им помага да избягат от притесненията си – положителният текст, закачливата мелодия и обемните синтове на песента допринасят за това усещане", разказва K.Lina и допълва: "Посланието на песента е свободата, красотата на любовта и смелостта спрямо света."
 
Клипът, дело на приятеля ѝ – режисьорът Румен Русев, е предназначен за всички, които мечтаят за нещо вълнуващо, необикновено и различно. В него е застъпена идеята за бягство от сивата реалност към един по-свободен живот, а сърцето на клипа е голямата любов и възможностите, които отключва тя към целия свят. Актьорите в клипа - Димитър Иванов, Мелис Скендерова, Мадлен Чайлева, Калин Зафиров, Мартин Желанков и Даниела Замфирова, са от завършващата тази година паралелка със специалност "Кукли" в НАТФИЗ. В клипа участие взима и младата Калина Русева. За да пресъздадат по-абстрактно усещане режисьорът и екипът снимат на две локации – столичен нощен клуб и язовир на 50 км от София. 
 
 
K.Lina е автор на музиката и текста на "Nowhere", а музикален ко-продуцент е Георги Гогов. Той е отговорен и за микса, а заедно с Алек Веждаров и за звученето на бас-китарата. Китарните акорди са дело на Йордан Чипев.
 
За Румен това е още един вълуващ проект. Прекарвайки по-голямата част от юношеските си години в Англия, той започва кариерата си на режисьор в Лондон, където снима реклами. Учи кино, телевизия и дигитални медии в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и пътува често между България, Англия и Америка. 
 
През 2020 се прибира в България за постоянно и работи заедно с Кирил Кирилов-Кико по редица проекти. По време на този период Русев решава, че желае да се развива в България и създава малък колектив от артисти, който нарича "Studio Flickers". Румен и K.Lina се запознават в средата на 2020, откривайки общи интереси и много споделени емоции.

Свързани новини

K.Lina с поглед към класиката на 80-те

10.01.2024

K.Lina с личен нов сингъл

16.04.2021