K.Lina с нов сингъл, вдъхновен от личната й любовна история

Стилът й е смес от акустичен поп и класически рок, с ретро елементи. Това е музиката, която харесва и която прави. Калина Баткова или K.Lina, както е артистичният й псевдоним, сама пише своите текстове и музика, изразява себе си и своите емоции. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K.LINA (@k.linaofficial)

 
Освен с баща си, когото всички познават, може би най-известният адвокат у нас, K.Lina се гордее и с двамата си дядовци – единият от тях журналист, другият – поет. Майка й също е човек на словото, издател на популярно детско списание. Нейната майка пък е атомен физик.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K.LINA (@k.linaofficial)

 
През 2019 излиза първият й сингъл – “Dream Breaker”, следван през 2020 от романтично-носталгичната “Just One Pic”. Сега идва ред и на новата й песен - “Тhe Movies”, вдъхновена от любовта. Парчето не е фикция - K.Lina се влюбва, докато е в София, заради пандемията и... си остава тук. Оригиналното заглавие е “I fell in Love During A Pandemic”, но тя решава да го промени, защото на всички вече ни е дошло до гуша да слушаме по темата.
 
 
“Тhe Movies” е първото по-динамично парче на K.Lina. В ролята на любимия влиза популярният млад актьор Калоян Минев. Текстът, както и тези на предишните й сингли, е на английски, а визуалното вдъхновение за видеото са любимите американски мюзикъли и романтични комедии. Два снимачни дена, 7 снимачни локации, 1 залез и 1 буик от 70-те са били нужни, за да се представи визията в стил Golden Age Hollywood. 
 
 
В последните години живее, учи и работи в Лондон. Заминава едва на 17, за да учи Бизнес Мениджмънт. Успява да запише паралелно втора бакалавърска степен – Музика, страстта й от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и на пиано. В Лондон К.Lina събира група от колеги в Музикалната Академия и скоро тръгват по участия и то в култови лондонски клубове, между които и Half Moon, в който са дебютирали самите Stones.

Свързани новини

K.Lina с поглед към класиката на 80-те

10.01.2024

K.Lina с нов проект

27.01.2022