Рут Колева в топ 3 на най-излъчваните български изпълнители за 2021

Невъзможно е да сложиш артист като Рут Колева в рамки, но годишната статистика на най-излъчваните български хитове все пак опитва да побере успеха в числа. А той говори, че "Salty" е 4-тата най-слушана българска песен през 2021 според компанията за мониторинг BMAT и ПРОФОН на база реални излъчвания на радиостанциите и телевизиите. 
 
Рут Колева и "Salty" – за жената без етикети
 
"Salty" - проектът на Рут Колева (продуцент Георги Линев-Kan Wakan, музика Илияна Недялкова), се задържа 9 поредни седмици под №1 в еърплей класацията за българска музика и също толкова в Топ 5 на глобалната класация за най-ротираните песни в България. Обръщайки се отново към числата за изминалата година, Shazam Bulgaria Top 200 обяви "Salty" за 3-тата най-шазамвана българска песен в периода на нейното промотиране и "бетонира" песента в хит по всички критерии на музикалната индустрия. 
 
Пoказвайки болезнено откровената женска същност, медиите нарекоха "Salty" "социален феномен" и "песен с мисия", а идеята по създаването на този хит смело прескочи границите на България с официалната си TikTok кампания в 7 държави!
 
Ремикс на "Salty" на Рут Колева - в ексклузивната селекция на MTV
 
Линията на успеха за проекта на Рут Колева продължи и със създаването на ремикс на песента. Версията на Fabrizio Parisi & The Editor засили международния интерес към Рут Колева и видеото към ремикса се излъчи на регулярна ротация от MTV US и Club MTV, като ремиксът стигна #5 в Dance класацията на MTV Русия. Песента е включена в редица международни плейлисти на популярните дигитални платформи и продължава да е сред предпочитаните български проекти и в началото на 2022 година. 
 
Рут Колева оцветява есента с "Wassup"
 
Сингълът "Wassup" също се радва на успех - от издаването си на 22 ноември не излиза от Топ 10 на най-излъчваните български песни. След твърдата хит линия залогът за нещо ново, за което да се говори също много и да се слуша още повече, става все по-ясен. Подробностите предстоят в канала на Рут в YouTube, а кодовото название съвсем скоро ще бъде споделено от създателите на "Salty" & "Wassup".

Свързани новини

Певицата с нов сингъл

22.01.2024

Ново предизвикателство за Рут Колева

08.08.2023

Kлипът е вдъхновен от японско аниме

07.07.2023

Интересни събития около Рут Колева

29.03.2023

Ново от Рут Колева: "Energy"

28.02.2023