Мика става един от водещите на Евровизия 2022

Британският певец Мика, който помним с големия му хит "Relax, Take It Easy", ще бъде един от водещите на певческия конкурс Евровизия.

Британската поп звезда ще бъде част от триото водещи заедно с Лаура Паузини и Алесандро Кателан. Финалът на конкурса тази година ще бъде в Торино, Италия, тъй като миналогодишните победители от рок групата Måneskin са именно оттам.

Мика е популярно име на Апенините, тъй като е съдия в италианския вариант на предаването The X Factor. Задено с Паузини и Кателан бяха представени на сцената на музикалния фестивал в Сан Ремо, който се провежда в момента. "Гледам Евровизия от дете, цялото семейство се събираше за големите финали", каза Мика. "Веднъж годишно повече от 40 държави споделят едни и същи емоции, независимо от историята или политическата ситуация: музиката ги обединява. За мен е вълнуваща чест да бъда един от водещите на церемонията в тези фантастични нощи", съобщи още той.

България залага на рок парче за участието си на Евровизия 2022

Участникът от Обединеното кралство за Евровизия 2022 все още не е избран, но зад него стои мениджърският екип на звездите Дуа Липа и Лана Дел Рей. Българските представители на конкурса обаче вече са известни – това е супергрупата на Intelligent Music Project с песента "Intentions". В състава й влизат вокалистът на Rainbow - Рони Ромеро, заедно с известните български музиканти Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Свързани новини

Силна заявка за наградата

22.03.2024

Най-горещата басистка застава зад пулта

29.02.2024

Ще участва ли Израел на ''Евровизия''?

23.02.2024

Новини за ''Евровизия'' 2024

29.01.2024

В очакване на Евровизия

20.12.2023