Scorpions се завърнаха с чисто нов албум - "Rock Believer"

Немските рок звезди Scorpions нямат никакво намерение да се оттеглят от музиката, въпреки че преди няколко години направиха прощално турне, което мина и през нашата страна. Ето че към днешна дата скорпионите представят чисто новия си албум "Rock Believer".
 
"Преди да започнем работа по "Rock Believer" си зададохме някои много важни въпроси. Има ли група, чиято музикална кариера трае над 50 години и все още има желанието, твърдостта и решителността да запише цяла дузина нови заглавия? Не са ли достатъчни 18 студийни албума, отличени с множество награди по целия свят? Имаме ли достатъчно сила, за да продължим? Отговорите ще намерите в "Gas In The Tank".", споделя фронтменът на групата Клаус Майне. 
 
"Rock Believer" се състои от 16 песни в характерното рок звучене на германските легенди. "Новите заглавия символизират завръщане към корените и ДНК-то ни – страхотни китарни рифове и силни мелодии. Опитахме се да пренесем това усещане на живо в студиото, като най-накрая и петимата се събрахме да свирим заедно.", казва още легендарният фронтмен. 
 
Групата решава още през 2018-та, че е време за още нова музика. Рудолф, Клаус, Матиас, Павел Мончивода и Мики Дий се събират в Peppermint Park Studio в Хановер и точно като в доброто старо време прекарват дните си заедно, пишейки нови песни. Така се ражда "Rock Believer" - много емоционален албум, който засяга и социално-политическите теми, които вълнуват света днес.
 
Очакквано, в подкрепа на новия албум Scorpions тръгват на турне в над 20 европейски града, но преди това в продължение на два месеца ще свирят в Planet Hollywood Resorts & Casino в Лас Вегас. 

Свързани новини

Scorpions промениха "Wind of Change"

29.03.2022

Пускат допълнителни билети за Scorpions

04.07.2016

СМЕ с промоционални билети за юбилея си

11.05.2016

Scorpions идват у нас през юли

01.02.2016