Coldplay с ново видео на антивоенната "People Of The Pride"

Британската банда Coldplay представи днес новия видеоклип на "People Of The Pride" - песен от деветия им албум "Music Of The Spheres".

Парчето е с подчертано рок звучене и характерен китарен риф, който ни напомня на Muse, като според думите на фронтмена Крис Мартин, за тази песен групата се е вдъхновила още от легендите Depeche Mode и Rammstein. Мартин шеговито даже оприличава парчето на кавър на германските индъстриъл легенди, без обаче да става въпрос за преработка, а за авторско парче на британците. 

Песента е написана преди години, но намира своето място в последния албум на групата. Не е случайно, че новият видеоклип излиза точно днес, като концертните кадри се редуват с анимация, в която са заложени силни послания срещу войната.  

В интервю пред NME фронтменът Крис Мартин споделя, че тази песен е своеобразен бунт срещу политическата система. "Ситуацията е абсурдна!", коментира Мартин в светлината на събитията около Black Lives Matter, но ето че днес думите му звучат повече от актуално. "Ние сме доста възпитани по отношение на политиците, вместо да им кажем: "Проклети задници!" Тук става въпрос за хора, всеки на планетата има право да бъде себе си!", казва Мартин. 

Свързани новини

Хубави и лоши новини около Coldplay

05.10.2022

Нова версия на "The Scientist"

31.08.2022

И Мик Джагър купонясва на Coldplay

23.08.2022

Нов дует: Натали Имбрулия и Крис Мартин

22.08.2022

Мъпети в новия клип на Coldplay

08.07.2022