Кои ще бъдат звездите на сцената на Оскарите в неделя

Обратното броене до най-престижната наградна церемония в света на киното започна. Оскарите ще бъдат раздадени тази неделя, а събитието ще бъде излъчено от "Долби тиатър" в Лос Анджелис на живо по ABC на 27 март вечерта, рано сутринта на 28-ми у нас. 
 
Музикалният директор на галата Адам Блекстоун, музикантът и барабанист на рок групата Blink-182 Травис Баркър, перкусионистката и певица Шийла И., и пианистът Робърт Гласпър ще се представят със свои изпълнения на живо. За музикалното забавление на гостите ще се грижи диджея D-Nice, вокалната група The Samples със симфоничен оркестър, съобщиха продуцентите на шоуто Уил Пакър и Шейла Кауън.
 
Актрисите Реджина Хол, Ейми Шумър и Уанда Сайкс ще бъдат водещи на церемонията, в опит да върнат престижа на събитието, което през последните няколко години отбелязва постоянно спадащ рейтинг.
 
Една седмица до Оскарите - виж кои са фаворитите
 
Актьорите Мила Кунис, Джон Траволта и Уесли Снайпс пък бяха добавени в списъка на звездите, които ще връчват статуетките Оскар тази година. От престижната сцена се очаква да прозвучат много призиви срещу войната в Украйна. Кунис, която е украинка по произход, заедно със съпруга си Аштън Къчър, успяха да съберат повече от 35 милиона долара за броени дни в помощ на засегнатите от войната.
 
Завръщането на Джон Траволта на сцената на Оскарите също е историческо, след като около него години наред се вихреха скандали със сексуални обвинения и той беше персона нон грата в Холивуд. Актьорът очевидно е реабилитиран и се завръща на събитието след повече от осем години пауза. 
 
Актьорите Лупита Нионго, Наоми Скот и миналогодишният носител на статуетката за поддържаща роля Даниел Калуя също ще връчват награди. Те се присъединяват към вече обявените звезди Лейди Гага, Зоуи Кравиц, Кевин Костнър. Кино ветераните Антъни Хопкинс и Юн Ю-джун също ще връчват престижните статуетки. 

Свързани новини

Ето кой спечели "Еми"

17.01.2024

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Отменят наградите "Еми"

28.07.2023

"Еми": номинациите

14.07.2023

"Грами" добави три нови категории

14.06.2023