Историята на U2 ще излиза на сериал

Сериал за легендарната рок група U2 е в процес на ранна разработка от Netflix и Warner Bros.

Това пише специализираното издание за кино Variety, позовавайки се на свои източници. От самата група засега не са потвърдили тази новина. Изданието съобщава, че именитият продуцент и режисьор Дж.Дж. Ейбрамс, който стои зад филми като "Междузвездни войни: Силата се пробужда", "Мисията невъзможна", сериала "Изгубени" и др., се включва в проекта с компанията си Bad Robot. Сценаристът на "Бохемска рапсодия" Антъни Маккартън е зает с текста. Той е много известен автор на биографични филми. Има две номинации за Оскар за сценарий - за филма за Стивън Хокинг "Теорията на всичко" и "Двамата папи". 
 
Точните детайли на сюжета в момента не са известни, но се предполага, че сериалът ще разкаже историята на групата още от самото й създаване в Дъблин през 1976 година. Изключително любопитно е кои ще са актьорите, които ще се превъплътят в музикалните звезди, но такава информация за момента няма.

 
Ирландската група U2 е една от най-емблематичните рок банди в историята. Нейните членове са Пол Хюсън - Боно, Адам Клейтън, Дейвид Евънс - The Edge и Лари Мълън - младши. Известен факт е, че U2 e ученическа банда - 14-годишният тогава Лари поставя обява на училищното табло, че се търсят музиканти. "Обявата гласеше горе-долу така: Барабанист търси музиканти, за да създадат група" - спомня си той. Резултатът от тази обява е група от петима музиканти, която първо се казва Feedback. Заедно с оригиналната четворка е братът на The Edge - Дик, който също свири на китара, но се отказва още преди излизането на дебютния им албум. 
 
 
През 1978 г. групата променя името си на U2. През месец май същата година те осъществяват първия си демо запис в Keystone Studios в Дъблин и започва бляскавата им кариера. Ирландската четворка има 14 студийни албума до момента и са спечелили 22 награди Грами. Активната им творческа кариера продължава вече близо 50 години, а последното им голямо турне беше Joshua Tree Tour през 2019 г.
 
Наскоро The Edge разкри в интервю, че U2 работят върху нова музика, която може да се превърне в албум - продължение на Songs of Experience от 2017 г. 

Свързани новини

U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас

02.10.2023

U2 представиха новия си албум

20.03.2023

U2 с нова версия на класика

08.03.2023

Нова версия на класиката

16.02.2023

U2 обяви шоу в Лас Вегас

13.02.2023