Уил Смит се извини за шамара

Американският актьор Уил Смит се извини на комика Крис Рок, на когото удари шамар на сцената на Оскарите. Смит определи поведението си като "недопустимо и непростимо", като се извини също така на Киноакадемията и на зрителите.

Удар на сцената на Оскарите, фаворит стана филмът с кауза "CODA"

На 94-ата церемония за раздаване на престижните филмови награди, която се състоя в неделя, Смит удари по лицето водещия, след като той се пошегува с голата глава на съпругата му Джейда Пинкет Смит. Тя страда от автоимунното заболяване алопеция, което причинява загуба на коса.
 
"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително", пише Смит в Instagram и добави, че поведението е било недопустимо. "Когато се шегуват с мен, това е част от работата ми, но шегата със здравословното състояние на Джейда ми дойде в повече, не можех да го понеса и реагирах емоционално". 
 
"Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Това беше недопустимо и сгреших. Срамувам се от действията ми, те не са показателни за мъжа, който искам да бъда. В света на доброто и любовта няма място за насилие", пише носителят на Оскар за ролята си на бащата на тенисистките Серина и Винъс Уилям във филма "Методът Уилямс".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Will Smith (@willsmith)

Крис Рок вече обяви, че няма да подава жалба в полицията срещу колегата си. Организаторите на церемонията също излязоха с изявление, че не толерират агресията. Още на сцената, докато получаваше Оскар-а си Уил Смит се извини за поведението си. През сълзи той каза, че иска да бъде проводник на любов и доброта, затова съжалява за постъпката си.

Свързани новини

Кой ще води наградите ''Златен глобус''?

13.12.2023

Нова песен на стар глас

10.11.2023

Косата на Джейда Пинкет Смит пак расте

10.08.2023

Лошите момчета са на снимачната площадка

09.06.2023

Времето явно не лекува

30.08.2022