Киноакадемията на САЩ обсъжда извънредно наказанието на Уил Смит

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще се събере по-рано от планираното, за да обсъди възможните санкции, които да наложи на Уил Смит заради неприемливото му поведение по време на церемонията за наградите "Оскар".
 
Срещата ще се състои на 8 април вместо на 18 април, както беше предварително обявено, информира life.dir.bg. Това става ясно от писмо, изпратено от президента на организацията Дейвид Рубин до членовете ѝ.
 
По време на церемонията звездата от "Лоши момчета" удари по лицето комика Крис Рок, който си позволи неуместна шега със съпругата на актьора Джейда Пинкет Смит и заболяването, от което тя страда. Рок беше на сцената, за да връчи статуетката за най-добър документален филм.
 
Удар на сцената на Оскарите
 
Миналия петък холивудската знаменитост обяви, че се оттегля от академията и каза, че ще понесе последствията, които ръководството реши, че са подходящи. След като той прекрати членството си, организацията вече не трябва да спазва установения срок, за да обсъди въпроса, обяснява в писмото си Дейвид Рубин. Той посочва, че е в интерес на всички замесени случаят да бъде разгледан своевременно.
 
Възможните санкции могат да бъдат лишаване на актьора от възможността да получава отличия в бъдеще или забрана да участва в следващи церемонии за връчване на авторитетните призове.
 
 
На 27 март по време на телевизионното излъчване на шоуто в театър "Dolby" Уил Смит неочаквано се качи на сцената и шамароса Крис Рок. След по-малко от час той произнесе прочувствена реч, приемайки наградата "Оскар" за най-добър актьор за ролята си във филма "Методът Уилямс". По-късно той беше видян да танцува на традиционното парти след церемонията, организирано от списание "Vanity Fair". Уил Смит поднесе извинения за неприемливото си поведение.

Свързани новини

Незабравимите награди ''Оскар''

14.03.2024

Кой обра ''Оскари''-ите ?

11.03.2024

Кой ще пее на наградите ''Оскар''

06.03.2024

Ето кой ще се бори за "Оскар" 2024

24.01.2024

Кой ще води наградите ''Златен глобус''?

13.12.2023