Måneskin с песен в саундтрака на "Елвис" - представиха я на финала на Евровизия

Победителите от Евровизия 2021 Måneskin изпълняват песен от саундтрака на дългоочаквания биографичен филм за Елвис Пресли. "Елвис" на режисьора Бас Лурман ще бъде представен за първи път на фестивала в Кан, който започва тази седмица.
 
Италианците разкриха новината за сътрудничеството си с Лурман ("Мулен Руж", "Великият Гетсби") по време на триумфалното си завръщане на големия финал на Евровизия в Торино, който се състоя в събота вечерта. Тазгодишното състезание бе спечелено от украиниците от Kalush Orchestra.
 
Украинците от Kalush Orchestra за отговорността да са на Евровизия
 
Италианската рок група, съставена от Дамиано Давид, басистката Виктория Де Анджелис, китариста Томас Раджи и барабаниста Етан Торкио, изкара една шеметна година, след като взе трофея на Евровизия през миналата година.
 
Бандата издаде суперуспешния си албум "Teatro d'ira Vol. 1", подгряваше турнето The Rolling Stonеs в Щатите, имаше изява в "Saturday Night Live", на фестивала Coachella и на още много световни сцени. Бандата току-що пусна новия си сингъл "Supermodel", който също представи за първи път на живо на сцената в Торино в събота. 
 
 
В допълнение към премиерата на "Supermodel", вокалистът Дамиано Давид разкри, че рокаджиите са записали песента "If I Can Dream" за биографичния филм за Елвис Пресли. "Почувствахме огромна връзка и решихме да скочим в това предизвикателство“, каза той за работата си по филма с Лурман. "Наистина сме горди с това, което направихме, и нямаме търпение да го видим.", каза още той на сцената в Торино. След това музикантите представиха фрагмент от "If I Can Dream", а малко по-късно от Warner пуснаха новия трейлър на филма, озвучен с гласа на Дамиано. 

Песента е кавър на оригиналната "If I Can Dream" от 1968 година. Световната премиера на "Елвис", с актьорите Остин Бътлър и Том Ханкс, ще бъде на кинофестивала в Кан, който започва тази седмица. Биографичната музикална лента ще излезе месец по-късно по кината. 

Свързани новини

"Евровизия" промени правилата си

23.11.2022

Måneskin скоро с нов албум

01.11.2022

Без България на Евровизия 2023

18.10.2022

Виж най-новото видео на Måneskin

13.10.2022

Måneskin с ново звучене в "The Loneliest

07.10.2022