Виж кой обра наградите на Billboard

Дрейк и Оливия Родриго триумфираха на 29-ата церемонията за музикалните награди на списание "Билборд", състояла се снощи в Лас Вегас, предадоха световните информационни агенции.
 
Канадският рапър, който не присъства лично на събитието, спечели отличията за най-добър изпълнител и за най-добър певец. Дрейк грабна призовете и в категориите за най-добър рап изпълнител, най-добър рап певец и най-добър рап албум за "Certified Lover Boy". Той е рекордьор по брой отличия на списание "Билборд" и вече има в колекцията си 34, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Оливия Родриго пък спечели най-много от наградите на вечерта - за най-добър млад изпълнител и за най-добра певица. Тя беше отличeна и в категориите за най-добра песен, стигнала до класацията Хот 100 на "Билборд", както и за изпълнител с най-стриймвани сингли. Записът на Родриго "Sour" надделя в категорията за най-добър албум.    
 
Тейлър Суифт получи наградата за най-добър албум класацията Топ 200 на "Билборд".
 
Доджа Кет спечели четири отличия, сред които тези за най-добра ар енд би певица и за най-добър ар енд би албум за “Planet Her".  
 
Южнокорейската група BTS си тръгна с отличието на "Билборд" за най-добра група/дуо. Момчешката банда грабна приза и в категорията за изпълнител с най-големи продажби. 
 
Мери Джей Блайдж получи отличието "Икона" на музикалните награди на "Билборд". Тя беше обявена от Джанет Джаксън, след което беше излъчен видеозапис с моменти от кариерата на изпълнителката. 
 
"В момента сънувам, много ви благодаря", каза Блайдж, преди да нарече Джаксън икона и вдъхновение.
 
Церемонията в Лас Вегас беляза и завръщането на сцената на Травис Скот на сцената. 
 
Рапърът се появи за първи път пред публика след трагедията по време на фестивала "Астроуърлд" в Хюстън преди шест месеца, отнела живота на десет души. Той изпълни "Mafia" и "Lost Forever".
 
Дуото Silk Sonic пък представи "Love's Train" Бруно Марс и Андерсън .Паак спечелиха отличието на "Билборд" за най-добра ар енд би песен.
 
Певецът The Weeknd, който имаше най-много номинации - общо 17, се оказа големият губещ и си тръгна само с отличието за най-добър ар енд би изпълнител. 

Свързани новини

Ето кой спечели "Еми"

17.01.2024

Вечният коледен хит отново на върха

21.12.2023

Вечерта на модата в снимки

09.11.2023

Песо Плума и Бед Бъни триумфираха

10.10.2023

Отменят наградите "Еми"

28.07.2023