Шампионки по художествена гимнастика записаха музикален албум с благотворителна цел

Музиката и спорта много често вървят ръка за ръка. Доказателство за това е песента "Отбора на добрите хора" и е част от музикалния албум Мечта за триумф, посветен на един от най-големите клубове по художествена гимнастика "Левски Триадица". 
 
Дискът съдържа пет песни, а художественото оформление и корицата са рисунки на най-добрата ни гимнастичка в момента, европейската вицешампионка Боряна Калейн, разказва Мариaна Пищалова - треньор, член на УС на Българската федерация по художествена гимнастика и заместник- председател на "Левски Триадица". 
 
Албумът Мечта за триумф е част от благотворителна кампания, инициирана от най-добрата ни гимнастичка Боряна Калейн и олимпийските шампионки Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, за набиране на средства за ремонт на залата на КХГ "Левски-Триадица". Борислав Мирчев е автор на музиката, а Мариана Добрева на текстовете на петте парчета, изпълнявани от Боряна Калейн, Етиен Леви, Дичо и ВГ "Средногорски звън" - Челопеч. Боряна е автор и на обложката и илюстрациите на песните.
 
 
А ремонтът на залата на клуба е повече от неотложен - основен такъв не е правен от нейното основаване. Съоръжението е построено през 1983, като своеобразен подарък от държавата на Нешка Робева, в качеството ѝ на старши треньор на националния отбор, за една от световните титли спечелени от момичетата.
 
От над 8 години клубът има изготвен и одобрен от Министерството на младежта и спорта проект. "Имахме среща на най-високо ниво. Срещнахме се с министър Радостин Василев. Тогава се разбра, че е променена една важна наредба. Според нея срокът на проекта ни вече е изтекъл. Наложи се да го преработим и отново да го внесем в ММС. В момента внасяме документи и в Столична община. Имаме уверението на министър Василев, че можем да разчитаме на неговата подкрепа. Но ние сме се наслушали на обещания. 
 
Тази инициатива не е за да подменим държавата. Инициативата на нашите момичета и е да напомни на държавата, че има един голям клуб, който няма нужда от подеяния. Клуб Левски-Триадица очаква базата, която е построена за художествена гимнастика, да бъде приведена в съвременен вид, така че момичетата да могат да тренират в нормални условия. Лаура, Мадлен, Боряна и тези, които сега са в националния отбор, нямаха късмет да тренират в една реновирана, съвременна база. Момичетата се борят, тези след тях да имат това щастие", коментира Пищалова.

Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

В очакване на звездно бебе

12.03.2024

Бой банда от 80-те години се завръща

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Победителите на фестивала в Сан Ремо

15.02.2024