Джъстин Тимбърлейк продаде каталога си за над $100 милиона

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на компания "Hipgnosis Song Management", следвайки примера на поредица от мегазвезди, изтъргували правата върху песните си за милиони долари.
 
Изпълнителният директор на инвестиционната компания Мерк Меркуриадис обяви новината за сделката с носителя на награди "Грами" върху правата за всички песни, на които е автор или съавтор. Става дума за около 200 парчета, сред които хитовете "SexyBack," "Can't Stop the Feeling" и "Mirrors". Каталогът е придобит за над 100 милиона щатски долара, писа life.dir.bg.
 
Стинг се раздели с авторските си права
 
Преговорите за договора продължили повече от година, става ясно от изявление на Меркуриадис. Сред другите звезди, продали правата си на лондонската инвестиционна компания, са Red Hot Chilli Peppers, Journey и Blondie.
 
Дискографията на Тимбърлейк е придобита от "Hipgnosis Song Capital", в която партньори са "Hipgnosis Song Management" и фондове, управлявани от инвестиционна компания "Blackstone".
 
Тимбърлейк, който е на 41 години, има над двадесетгодишна кариера в шоубизнеса. Славата го спохожда през 1995 като част от групата NSYNC. В соловата си кариера той издава пет студийни албума и 40 сингъла.

Свързани новини

Непознатите хобита на звездите

26.11.2021

Излиза филм за разголването на Джанет

02.11.2021

Любовта победи: 7 звездни двойки

12.07.2021

Justin Timberlake и SZA с нов сингъл

05.03.2020

Justin Timberlake отлага четири концерта

29.11.2018