Джъстин Тимбърлейк продаде каталога си за над $100 милиона

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на компания "Hipgnosis Song Management", следвайки примера на поредица от мегазвезди, изтъргували правата върху песните си за милиони долари.
 
Изпълнителният директор на инвестиционната компания Мерк Меркуриадис обяви новината за сделката с носителя на награди "Грами" върху правата за всички песни, на които е автор или съавтор. Става дума за около 200 парчета, сред които хитовете "SexyBack," "Can't Stop the Feeling" и "Mirrors". Каталогът е придобит за над 100 милиона щатски долара, писа life.dir.bg.
 
Стинг се раздели с авторските си права
 
Преговорите за договора продължили повече от година, става ясно от изявление на Меркуриадис. Сред другите звезди, продали правата си на лондонската инвестиционна компания, са Red Hot Chilli Peppers, Journey и Blondie.
 
Дискографията на Тимбърлейк е придобита от "Hipgnosis Song Capital", в която партньори са "Hipgnosis Song Management" и фондове, управлявани от инвестиционна компания "Blackstone".
 
Тимбърлейк, който е на 41 години, има над двадесетгодишна кариера в шоубизнеса. Славата го спохожда през 1995 като част от групата NSYNC. В соловата си кариера той издава пет студийни албума и 40 сингъла.

Свързани новини

Броени дни до новия албум на Тимбърлейк

08.03.2024

Джъстин Тимбърлейк идва в Европа

07.03.2024

Джъстин Тимбърлейк с нова песен

21.02.2024

Тимбърлейк с подарък за феновете

07.02.2024

Бритни Спиърс: ''Много съжалявам"

02.02.2024