"Дивакът" Джони Деп и фурорът, който направи с Dior

Съдебното дело между актьорите и бивши съпрузи Джони Деп и Амър Хърд е на финалната права. В края на миналата седмица приключиха пледоариите на страните, а седемчленното жури се оттегли, за да вземе своето решение.

Съдебният процес продължи близо един месец и бе излъчван на живо в Интернет. Това се превърна в едно от най-гледаните събития в света, което привлече милиони зрители.

Делото за клевета заведе Джони Деп срещу бившата си съпруга, която първоначално го обивини в домашно насилие. Това нанесе много вреди върху имиджа и филмовата кариера на звездата от "Карибски пирати", който буквално беше отритнат от Холувид.

Джони Деп vs. Амбър Хърд: Никога не съм я удрял!

Филмовите гиганти Disney и Warner Bros. се отказаха от кинозвездата, но светът на модата го задържа и не сбърка. Въпреки критиките, които получи, Dior за поредна година разчита на актьора да бъде рекламното й лице на аромата "Sauvage" ("Дивак") и това се оказа много правилно решение.

След старта на процеса Деп vs. Хърд продажбите на аромата са ударили космически висини! Едно шишенце от парфюма се продава на всеки три секунди, а причината за това е именно новата реклама с Джони Деп и подкрепата на феновете. По време на процеса в Интернет се появи дори хаштага #ThankYouDior. При цена от около 160 долара за един флакон, това означават рекордните 4,5 милиона долара печелби дневно, изчисляват модни експерти.

Джони Деп е рекламно лице на "Sauvage“ от появата му на пазара през 2015 година. Парфюмът на Франсоа Демаши е с подчертани аромати на портокал, бергамот и дървесни нотки.

Свързани новини

Джони Деп е крал Луи XV

13.07.2023

Джони Деп контузи глезен

30.05.2023

Джони Деп се просълзи в Кан

17.05.2023

Джони Деп на портокалов джин у нас

12.05.2023

Кои са най-търсените звезди през 2022

29.12.2022