Джони Деп vs. Амбър Хърд: Никога не съм я удрял!

Публичното дело между бившите съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд тече вече втора седмица, а нещата стават все по-грозни. Някогашните любими си размениха ужасяващи обвинения, сред които за физическо и сексуално малтретиране, на фона на шумни битови скандали, и злоупотреба с алкохол и наркотици. 

Гражданският процес се провежда във Вирджиния, а делото може да продължи до седем седмици.

Вече показания даде актрисата Амбър Хърд, която повтори обвиненията си и разкри още по-ужасяващи факти за насилието, на което е била подложена, включително, че е била сексуално насилвана от бившия си съпруг, който редовно се напивал и дрогирал. Преди ден актьорът Джони Деп, който всъщност повдигна делото за клевета, обяви, че никога не е удрял бившата си съпруга.

Звездата от "Карибски пирати" повдигна иска за 50 милиона долара срещу Хърд след нейно интервю във в-к "Вашингтон пост", в което тя разказа за домашното насилие, на което е била подложена по време на брака им. Актьорът обяви, че това са лъжи и, че Хърд е златотърсачка и медийна манипулаторка. Хърд от своя страна заведе обратен иск от 100 милиона долара срещу Деп.

 

Кадър от съдебната зала

Адвокатите на холивудската звезда пледираха, че обвиненията за злоупотреба с алкохол и наркотици целят да разрушат репутацията му. 

Говорейки пред съдебните заседатели във вторник, Деп обяви, че истината е всичко, което има значение за него сега. "Никога не съм я удрял, нито съм удрял някоя жена в живота си.", свидетелства той, добавяйки, че "обвиненията й са проникнали в индустрията".

"Изминаха шест години - време, в което се опитвам да възстановя кариерата си -  толкова е странно, когато един ден си Пепеляшка, така да се каже, а след това за 0,6 секунди си Квазимодо“, каза актьорът, описвайки как отношението на хората към него се е променило след обвиненията на Амбър Хърд.

Процесът буквално е замерване с кални обвинения. Досега вниманието се фокусираше върху поведението на Деп и дали той действително е малтретирал бившата си жена. Вчера обаче светлината беше обърната към актьора и неговото трудно детство в Кентъки и насилието, на което самият той е бил подлаган от собствената си майка.

Журито изслуша и доказателствата, предоставени от бившия терапевт на звездната двойка. Той описва как Деп и Хърд са участвали във "взаимна злоупотреба". Също така потвърди за лечението на Деп от зависимостта му към опиати.

Медицинската сестра Деби Уойд, която също е лекувала Деп от наркозависимостта му и е била близка до семейството, свидетелства, че е виждала как няколко пъти Амбър Хърд нарочно се е "опитвала да предизвика" конфликтите с бившия си съпруг.

Друг близък до Деп - Кийнън Уайът, който е работил с актьора в почти всички негови филми от 90-те години насам, потвърди, че никога не е бил свидетел актьорът да е насилвал вербално или физически двете му деца или майка им - актрисата Ванеса Паради.

Преди това главният бодигард на актьора - Шон Бет показа снимки, чрез които адвокатите на Деп искат да докажат, че актьорът също многократно е бил обект на физическо насилие от страна на съпругата си. 

Делото във Вирджиния ще продължи още няколко седмици. Сега предстои да се разбере дали милиардерът Илон Мъск ще бъде призован за свидетел. В течение на процеса стана известно, че отношенията на Хърд с инвеститора са започнали близо 1 година преди официалния край на брака на холивудските знаменитости. 

Свързани новини

Джони Деп е крал Луи XV

13.07.2023

Джони Деп контузи глезен

30.05.2023

Джони Деп се просълзи в Кан

17.05.2023

Джони Деп на портокалов джин у нас

12.05.2023

Кои са най-търсените звезди през 2022

29.12.2022