Новият филм на Джони Деп открива кинофестивал у нас

Скоро предстои българската премиера на новия филм с Джони Деп в централната роля. Това е завръщането на кинозвездата, който след скандалите с бившата си съпруга Амбър Хърд бе низвергнатат от Холивуд за известно време
 
След като откри фестивала в Кан, "Жана дю Бари: фаворитката на краля", ще бъде откриващото заглавие и на 31-я фестивал "Любовта е лудост" във Варна. Тази година той ще се проведе от 25 август до 3 септември.
 
Кралското завръщане на Джони Деп - виж първия кадър
 
Джони Деп се превъплъщава в крал Луи XV, а режисьорката Майвен льо Беско играе другата главна роля - на любимката на краля. В лентата участват още Пиер Ришар, Ноеми Лвовски, Индия Хеър.
 
 
Закриването на "Любовта е лудост" е също с горещо заглавие от Кан - носителят на "Златна палма" "Анатомия на едно падане" на режисьорката Жюстин Трие. 
 
В конкурса за наградата "Златна Афродита" ще се състезават 12 заглавия, съобщават организаторите. Сред тях е "Природата на любовта" на Мония Чокри, който също започна пътя си от Кан - в програмата "Особен поглед". Пак там, но миналата година, бе участник и "Писна ми от мен" от Норвегия, Швеция, Дания и Франция, която също е във варненския конкурс.
 
Най-добрият азиатски филм за 2022 г. - "Злодеят" от Филипините, също пристига в морската столица. С номинации за награди "Гоя" и за най-добър филм на фестивала във Венеция е испанският "На ръба" с Пенелопе Крус. 
 
За наградите на "Любовта е лудост" ще се борят също френският филм "Любовна история", "Мария: ангелът на океана" от Шри Ланка, копродукцията на Аржентина и Испания "Нека танцът да започне", полският "Жена на покрива", "Суна", в който има и българско участие, италианско-френската продукция "Никога не е късно за любов", унгарският филм "Между живота и смъртта" и датският "Роза". 
 
Филмите отново ще бъдат оценявани и от младежко жури. Кандидатите да участват в него трябва да са на възраст до 30 години и да подадат заявка до 5 август с мотивация и кратко есе за филм, гледан във Фестивалния и конгресен център във Варна. 

Свързани новини

Джони Деп контузи глезен

30.05.2023

Джони Деп се просълзи в Кан

17.05.2023

Джони Деп на портокалов джин у нас

12.05.2023

Кои са най-търсените звезди през 2022

29.12.2022

Идват "Карибски пирати 6" с Джони Деп

24.11.2022