Почти Nasekomix с клубен концерт на 15 юни

Предстои събитието Почти Nasekomix, в който оригиналните членове на групата Михаил Йосифов, Александър Даниел и Георги Дончев ще се съберат за концерт в Маймунарника - но вече без Андрония Попова. 
 
Какво е усещането да излязат на сцена без изключителната фигура на Рони? 
 
Почти Nasekomix е инициатива на творчески колектив БигБанда - членове на които са Михаил Йосифов и Александър Даниел, и който има още някои значими проекти през тази година.
 
Една от основните инициативи на Колектива е серията от видео уроци в своя YouTube канал, чиято цел е да провокира интерес към различни аспекти от процеса по създаването, записването и обработката на музика и звукова среда към анимационно, игрално кино, театър и танц. Това е първият по рода си тясно специализиран образователен модул, напълно безплатен и отворен за онлайн потребителите по целия свят, ползващи български език. 
 
Първото видео от серията, носеща кодовото название ПУК, с водещ композиторът, пианист, саунд дизайнер и музикален продуцент Ивайло Стефанов, е вече факт:
 
 
В предстоящите си издания ПУК ще включва и интерактивна възможност за въпроси и отговори (стрийминг Q&A сесии), подкрепяща развиването на нужните умения сред най-активните потребители. 
 
Вече втори месец тече и друга тяхна образователна инициатива, чийто фокус са срещите на живо и професионалният обмен - практическите работилници в Гьоте институт, където вече над 30 човека посетиха първите два уъркшопа - “Вокални техники” с Павел Терзийски и “Саунд дизайн в музиката” с Ивайло Стефанов; и НБУ, където БигБанда проведоха мастър клас за студентите от бакалавърска програма “Анимационно кино”. На уъркшопите е посветена отделна плейлиста:
 
 
През 2022 БигБанда възроди и един от най-самобитните си проекти, датиращ от далечната 2016: Small Sessions - виртуална музикална сцена, даваща изява на едни от най-талантливите и продуктивни родни музиканти. Изпълненията се записват на живо и се смесват в реално време, докато трае изпълнението. Инициативата предоставя на артистите завършен продукт - мултимедиен клип и аудио запис за лично ползване. Първото видео от тазгодишната продукция е вече онлайн в YouTube канала на Биг Банда в едноименната плейлиста Small Sessions.  
 
 
Във формата Small Sessions през годините са взимали участие Nasekomix, Pavel Clave и др.,а в актуалните им издания ще видим Георги Дончев, Роко Захариев, Димитър Горчаков, Христина Белева и др. 

Свързани новини

Отиде си Рони от Nasekomix

17.10.2017

Nasekomix представят нов албум

10.02.2016