Imagine Dragons пуснаха двойния Mercury - ACTS 1 & 2 и една любопитна история

Мултиплатинената рок банда Imagine Dragons отново доказва, че е много амбициозна в преследването на музикалните си амбиции.
 
Американската група представи дългоочакваното продължение на последния им албум, озаглавено Mercury - ACTS 1 & 2, включващо 32 парчета.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Imagine Dragons (@imaginedragons)

 
 
Тематично Mercury - ACT 2 продължава разказа  за екзистенциалните последици от загубата на любим човек, която беше описана в Mercury - ACT 1, но е по-оптимистичен.
 
Лириката се фокусира предимно върху живота след загубата. "Животът е просто перспектива... Смееш се, когато си го разрушил...", пее фронтменът Дан Рейнолдс в парчето "Symphony".
 
В профила си в Instagram групата представи албума: "Сега какво? Животът трябва да продължи. Имате задължения за изпълнение. Хора, за които да се грижиш. Работа. Собствен живот. Mercury ACT 2 е за живот. Не забравяне, а по-скоро - продължаване с ново усещане за съществуване. Ново чувство за неотложност....Този запис не е за смъртта, а по-скоро за живота. Нека всеки ден е най-добрият ти...".
 
Imagine Dragons отново ни поднасят мрачно остроумни текстове и, понякога, звукови решения, които оставят музиката на групата да диша свободно, пък пише сп. Rolling Stone в рецензията си за албума.  
 
Премиерният сингъл "Sharks" оформи посоката на албума, а първото парче "Bones" влезе стремглаво в  класацията за хитове Billboard Hot 100 и набира популярност.

 
Imagine Dragons са на европейско турне в момента. Групата споделя вълнуващи кадри от концертите си в социалните мрежи, както и истории от срещите си с фенове. В една от тях Дан Рейнолдс показа човека, който е "отговорен" за това групата да остане заедно. Оказва се, че началото е било много трудно за бандата от Лас Вегас...
 
 
"Разхождайки се по улиците на Берген, Норвегия преди нашето шоу, се натъкнах на Мартин. Този човек ни резервира първия международен концерт преди 12 години. Само няколко банкрутирали музиканти по това време кандидатствахме онлайн за шанс да летим до Берген и да свирим на фестивал. Мартин ми каза, че е слушал над 2000 записа на група и е чул ранната ни версия на "Hear Me" и ни е избрал. Той не подозираше, че тогава бяхме близо до отказване, но моменти като този ни караха да вярваме, че сме на прав път. Благодарим на всички Мартин-и, които подкрепят младите артисти и им дават шанс да успеят. Нямаше да сме тук без вас.", пише вокалистът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Imagine Dragons (@imaginedragons)

Свързани новини

Imagine Dragons пяха пред 40 000

31.07.2023

Остават броени дни до концерта

25.07.2023

Билетите за Imagine Dragons се топят

19.07.2023

Imagine Dragons срещу войната: "Crushed"

15.05.2023

Чакаме бандата в края на юли

04.05.2023