Брайън Мей пусна новата си песен, вдъхновена от Космоса – "Floating in Heaven"

Брайън Мей обедини усилия с основателя на 10cc Греъм Гулдман за новата си песен, вдъхновена от космическия телескоп Джеймс Уеб.
 
"Нищо в света на изследванията не е по-вълнуващо от това да отидеш на място, за което не знаеш нищо", коментира докторът по астрофизика Мей. "Няма граници за това, което може да открием." Гулдман е поел написването на "Floating in Heaven", а Мей е отговорен за китарата и вокалите.
 
 
Изстрелян миналата година, JWST (James Webb Space Telescope) е най-мощният телескоп, изпращан някога в космоса. Устройството се включи в оперативен режим тази седмица и излизането на "Floating in Heaven" съвсем целенасочено съвпада с получаването на първите снимки, които апаратът изпрати до Земята.
 
 
Първото получено изображение беше на област SMACS 0723 – на преден план е голям клъстер от хиляди далечни галактики на около 4,6 милиарда светлинни години. Масата от тези галактики изкривява пространство-времето по такъв начин, че обектите зад клъстера се увеличават, което дава на астрономите начин да надникнат около 13 милиарда години в ранната вселена.
 

Свързани новини

Легендата от Queen стана рицар

15.03.2023

Queen Q&A довечера

01.10.2020

Наближава шоуто на Brian May у нас

26.02.2016

Brian May идва у нас с Kerry Ellis

07.10.2015