"Moonage Daydream" - първият официален филм за Дейвид Боуи обяви премиерна дата

"Moonage Daydream" - документалният филм, озаглавен на едноименната песен на Дейвид Боуи от 1972 година, ще бъде пуснат по кината на 16 септември. 

Филмът е кинематографична одисея, изследваща творческото, духовно и музикално пътуване на Боуи. Роден от визионера Брет Морген, "Moonage Daydream" включва завладяващи и непоказвани досега кадри и изпълнения, обхващащи 54-годишната кариера на британската звезда. Филмът включва 40 ексклузивно ремастерирани песни на Боуи и е първият документален проект, одобрен от официалното наследство Bowie Estate, с ексклузивен достъп до архивите на артиста. 

"Moonage Daydream" осветява живота и гения на Дейвид Боуи, един от най-плодотворните и влиятелни артисти на нашето време", се казва в изявлението. Ето го трейлъра на лентата: 

През май филмът беше показан ексклузивно на кинофестивала в Кан, където вдигна публиката на крака и получи изключително позитивни отзиви. Тогава беше съобщено, че Морген е прекарал четири години в работа по преглеждането на хилядите часове архивни кадри с изпълненията на музиканта.

"Moonage Daydream" показва и разноликата творческа натура на самия Боуи, който е работил по различни направления - не само музиката и филмите, но и танци, живопис, скулптура, видео и аудио колажи, сценарно писане, актьорско майсторство и театър.

Свързани новини

Драконите се завръщат

10.06.2024

Светът върви към своя край

03.06.2024

Te ще се погрижат за проблемите ви

30.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

20.05.2024

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024