Goo Goo Dolls с нов албум, виж видеото към водещия сингъл "Yeah, I Like You"

Goo Goo Dolls анонсира чисто новия си тринадесети дългосвирещ студиен албум Chaos in Bloom, който ще излезе на 12-ти август 2022. 
 
Това е първият албум в кариерата им, продуциран от фронтмена Джон Резник. Записът показва групата във върхова форма, продължавайки непрекъснато да се развива, точно както през последните четири десетилетия. Състоящ се от 10 песни, Chaos in Bloom е албум с хаплив сарказъм, заразни припеви и типичния стил на писане на песни, благодарение на който Goo Goo Dolls се превърнаха в една от най-влиятелните алтернативни рок групи на всички времена. 
 
 
Въпреки че Chaos in Bloom не е точно албум, породен от пандемията, много от песните отразяват нещата от ежедневието, които се засилиха, докато всички бяха изолирани в домовете си. "Chaos in Bloom ни напомни колко специално е всичко това и как трябва да ценим отношенията, които имаме помежду си", казва Резник за албума. "Къде сме били и накъде отиваме."
 
Вариращи от лични размисли за ситуацията в света до обществени коментари, песните в албума се опитват да анализират наблюденията за нашата дистопична модерност, докато търсят оптимизъм и настояват за един по-съпричастен свят. "Опитвам се да установя връзка с по-мащабната картина", добавя басистът и текстописец Роби Тейкак, "да рафинирам щастието и да разбера какво означава то от тази гледна точка."
 
За да запишат албума, Резник и Тейкак се оттеглят в "Dreamland Studios" – точно до Уудсток, Ню Йорк, по време на пандемията. Среда толкова отдалечена, колкото и богата на исторически корени на рок музиката, мястото се оказва идеално за създаване на такъв запис, носещ истинско качество на живо, което групата улавя, смесвайки ретро инструменти и оборудване с нови процеси и техники на записване.
 
 
Заедно с анонса, групата сподели първото парче от албума – "Yeah, I Like You". Като въвеждаща песен, тя нажежава албума с вълнуваща акустична китара, която удря с невероятна сила, с текстове, които без усилие критикуват културата ни, прекланяща се пред знаменитости и хората, които се стараят толкова усилено да изглеждат недоволни, докато прикриват несигурността си с фалшива самоувереност. "Живеем в свят, който просто се дави в море от социални медии и интернет звезди, някои от които със сигурност са талантливи, но много от тях просто потвърждават, че през 2022 можете да сте известни с това, че не правите нищо",  казва Резник. "Знаменитостите изгарят много бързо в тези времена. Беше трудно да не бъдеш погълнат от този огън по време на пандемията." 
 
Chaos in Bloom - съдържание:
1. Yeah, I Like You
2. War
3. Save Me From Myself
4. Let The Sun
5. Loving Life
6. Going Crazy
7. Day After Day
8. Past Mistakes
9. You Are The Answer
10. Superstar
 
За първи път от 2019 насам групата тръгва на мащабно национално турне това лято. То стартира на 15-ти юли в амфитеатъра на "Ford Idaho Center" в Нампа, Айдахо. Групата изпълнява песни от Chaos in Bloom за първи път, наред с други парчета от пълната им дискография, а Blue October са подгряваща група по време на цялото турне.

Свързани новини

Goo Goo Dolls се завръщат

08.02.2024

Goo Goo Dolls с нов албум

01.11.2023

Goo Goo Dolls с нов албум през май

25.03.2016