ФБР отсъди: Алек Болдуин е натиснал спусъка срещу Халина Хътчинс

Алек Болдуин е дръпнал спусъка на пистолета, който уби операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust. Това пише в заключението на доклад след разследване на ФБР, предаде life.dir.bg.
 
Инцидентът стана на снимачната площадка на филма през октомври 2021, но до момента актьорът твърдеше, че пистолетът сам е произвел изстрела и той не е натискал спусъка. Актьорът, който беше един от продуцентите на филма, както и звездата в главната роля, винаги е казвал, че пистолетът е гръмнал, без той да е натиснал спусъка. 
 
Според последния доклад на разследващите моделът на пистолета, с който е застреляна операторката, не може да произведе изстрел без физическо дръпване на спусъка.
 
Глобиха продуцентите на "Rust" с Алек Болдуин заради неспазени мерки за сигурност
 
Констатациите са прегледани от Службата на медицинския следовател в Ню Мексико. Допълнителна аутопсия на жертвата класифицира смъртта на Хътчинс като злополука. Експертизата сочи, че смъртта е случайна. "Смъртта е причинена от огнестрелна рана в гърдите", се казва в доклада.
 
 
Към момента данните на ФБР са, че при преглед на "наличните доклади на правоприлагащите органи не се доказа убедително, че огнестрелното оръжие е умишлено заредено с бойни патрони на снимачната площадка".
 
След трагичния инцидент Болдуин беше съкрушен, а съпругът на убитата Халина твърдеше, че ще го съди.

Свързани новини

Съдят Алек Болдуин през юли

15.04.2024

Съдебната сага няма край

23.10.2023

Свалиха обвиненията от Алек Болдуин

21.04.2023

Отново снимат фаталния уестърн

19.04.2023

Съдът взе решение

01.02.2023