Остава пускат нова песен с красиво морско видео

Малко преди двата големи концерта на Остава на 20-ти септември в Античния театър в Пловдив и на 7-ми октомври в Зала 1 на НДК в София, групата пуска най-новото си видео към романтичната песен "ПОМОЩ", част от последния им шести студиен албум Кислород.
 
Автор на музиката е Жоро, а текстът както винаги е дело на Свилен. В аранжимента отново се включва продуцентът на албума Георги Станев, който също така оставя своя почерк и като изсвирва клавирните партии в парчето. "Музикалната идея за песента е от едно театрално представление, в което задачата беше да има лирично парче с ретро привкус. Аз много го харесвах и заедно го избрахме за едно от парчетата в албума, което превърнахме в песен заедно с цялата група. Лирична и лична песен с ретро привкус, инспирирана от творчеството на Beatles и рок енд рол баладите от 50-те и 60-те." – споделя Жоро.
 
"Жоро обясняваше как идеята му за песента е да бъде все едно е написана от Джон Ленън, и докато мислех текста на песента, точно когато ми липсваше нещо обединяващо, се сетих за думата "Помощ" и за "Help" на The Beatles, и всичко бързо си дойде на мястото." – разказва Свилен. "Тя беше готова дни преди да започне войната в Украйна и тъй като в текста се пее "Помощ, светът ми гори” решихме, че не е добра идея да я пускаме тогава." – допълва той.
 
 
Изключително красивото и носталгично видео е творение на режисьора Симеон Стоилов - приятел на групата, художник и концептуален артист. Негово дело са още видеата на "Мини Тяло", "Океан" и обложката на албума След любов по време на война. Оператор е Добрин Кашавелов, който дълги години е фотографът, който снима Остава, а също и оператор и на видеото към "Океан". Главният герой в клипа на "ПОМОЩ" е Александър Алексиев в компанията на яхтата Liberte и Александра Таскова.
 
 
В момента кипи и трескава подготовка за двата концерта на групата, които ще ни преведат през 30-годишната им история като група. Момчетата подготвят специално 2 различни сетлиста за двете локации. В Античния театър в Пловдив, който предразполага по-интимна атмосфера, визията ще бъде събрана и хората ще имат близък контакт с групата. Там ще чуем песни от новия албум, любими хитове като "Sex in the morning", "Океан", "Понеделник", "Мини тяло", "Шоколад", "Ще дойдеш ли с мен", "Мъничко човече", "Бесен", "Внимание", "Самолет" и много други, в нови акустични аранжименти. В София, Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян ще заложат на твърдото Rock 'n' Roll звучене, по-мащабна и концептуална продукция. 
 
 
Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на "Остава" ще бъде записано и запазено като аудио и видео съдържание. То ще бъде достъпно чрез програмите и дигиталните платформи на БНР.
 
В дългогодишната си история Остава имат безброй изяви в страната и чужбина, над 20 видеоклипа, 6 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена.  
 
Билети за двата концерта, могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси, както и на entase.bg и grabo.bg

Свързани новини

Изпращаме гостината с Остава

21.12.2023

ОСТАВА с нов видеоклип: "Сателит"

13.09.2023

Ясна е и подгряващата група

23.08.2023

Лятно турне очаква групата

19.05.2023

Остава с нов клип

28.02.2023