Шаде влезе в легендарно студио, за да запише новия си албум

Британската певица Шаде (Sade) влезе в звукозаписното студио, където по всяка вероятност записва нов албум  - първият от повече от 10 години насам.
 
Последният албум на Шаде e "Soldier of Love" от 2010 г. Последната нова музика от британката дойде през 2018 г. с два сингъла "Flower of the Universe" и "The Big Unknown", и с обещание за дългосвирещ запис, който така и не се появи.
 
Любопитен факт е, че певицата и групата й работят в историческото Miraval Studios, което принадлежи на Брад Пит и продуцента Деймиън Куинтард. Всъщност, това са първите музиканти, които записват там след повторното му откриване. 
 
Miraval Studios първоначално е основано от френския джаз пианист Жак Лусие през 1977 г. В него са създадени легендарни албуми като "The Wall" на Pink Floyd, "Blow Up Your Video" на AC/DC, "Bury the Hatchet" на The Cranberries, както и двата албума на Sade  "Promise" и "Stronger Than Pride".
 
Студиото се намира в Chаteau Miraval, лозе в южна Франция, което актьорите Брад Пит и Анджелина Джоли закупиха, докато бяха семейство. Сега бившата двойка води дела за шатото, което Анджелина иска да продаде, но Брад Пит не е съгласен.
 
Анджелина Джоли пак атакува Брад Пит в съда
 
Но за певицата Шаде драмите между холивдските знаменитости нямат никакво значение и тя пази страхотни спомени от студиото: "Можеш да почувстваш любовта, която тя и групата изпитват към това място.", каза Куинтард пред Billboard. Той обаче не разкрива повече подробности за новия й албум. 
 

Свързани новини

Ирландката е с посмъртна номинация

13.02.2024

Sade с луксозна винил колекция

23.10.2020

Sade с нова песен - "The Big Unknown"

13.11.2018

Sade - "Flower of the Universe"

08.03.2018

Шаде пуска концертен албум на 21 май

02.04.2012