Тейлър Суифт счупи 73 рекорда с новия си албум

Не е изненада за никого, че новият албум на Тейлър Суифт - "Midnights", е тотален хит. Просто такива бяха и предходните записи на американската звезда, но този път постиженията са исторически! 

По пътя си към дебюта под номер 1 в 14 държави - включително САЩ, Обединеното кралство, Австралия и Канада - 10-ият дългосвирещ албум на Суифт счупи множество рекорди по целия свят. Общо 73, изчисляват от consequence.net.

Безспорно най-сериозното постижение на Тейлър Суифт, е че тя е първият изпълнител с пет дебютни албума, които постигат над 1 милион продадени бройки в първата си седмица на пазара. Певицата държи и рекорда за седмица с най-големи продажби на винил в историята. 

"Midnights" закова 1,578 милиона единици, а Адел е на втората позиция, за най-силен дебют на изпълнителка в историята на Billboard.

От продадените 1,578 милиона, един милион от тази обща сума са чисти продажби на албуми - първият албум, постигнал това след "Reputation" отново на Суифт през 2017 г.

Нещо повече - "Midnights" се е е продал досега в 575 000 копия на винил, като това е най-голямата седмица за албум на винил от началото на проследяването на тази статистика през 1991г.

"Midnights" също счупи рекордите на Spotify за най-много стриймове за период от пет дни, както и за един ден. Пилотната песен "Anti-Hero" сега държи рекорда за най-много слушания в глобалната класация на Spotify със 17,39 милиона.

Допълнително затвърждавайки  мястото си в историята, "Midnights" е 10-ият албум на Суифт, достигайки иконата Барбра Стрейзънд за най-много албуми номер 1, направени от жени.

Тейлър е шестият изпълнител, който има 10 албума номер 1 в кариерата си, присъединявайки се към The Beatles (19), Jay-Z (14), Дрейк, Брус Спрингстийн и Барбара Стрейзънд (11) в престижната класация. 

Американската класация Billboard също е тотално окупирана от Суифт!

Изпълнителката претендира едновременно за всичките десет топ места в Hot 100. Така Суифт става първият изпълнител, постигнал това в 64-годишната история на Billboard.

Тя бие Дрейк, който през септември 2021 г. зае девет от първите 10 места в Hot 100 за една седмица. Според Billboard списъкът Hot 100 "съчетава стрийминг от всички жанрове в САЩ (аудио и видео), излъчване по радиото и данни за продажбите."
 
Начело в класацията тази седмица е "Anti-Hero", водещият сингъл от "Midnights", който е десетият студиен албум на Суифт. Другите девет слота също са заети от песни от новия албум на певицата, включително парчетата "Lavender Haze" и "Karma".
 
Кристина Цветкова

Свързани новини

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024

Нова песен, нов албум

06.03.2024

Тейлър Суифт продължава да обира награди

23.02.2024

Тейлър Суифт промени играта

15.02.2024

Тейлър Суифт поощри екипа си

09.02.2024