От Залата на славата на рокендрола - Доли Партън: Аз съм рок звезда!

Кънтри легендата Доли Партън официално влезе в Залата на славата на рокендрола.
 
Певицата бе една от най-големите звезди на церемонията в Лос Анджелис, заедно с Роб Халфорд и Judas Priest, Duran Duran, Ани Ленъкс и Дейв Стюарт от Eurythmics, Еминем, Лайнъл Ричи и др.
 
Около името на Партън се разгоря голяма дискусия още при обявяването на номинациите през пролетта. След като първоначално тя обяви, че оттегля името си от списъка, от организацията защитиха номинацията й, и Партън в крайна сметка прие поканата. "Предполагам, че вече съм рок звезда!", заяви певицата в събота вечерта от сцената в Лос Анджелис.
 
76-годишната Партън също така потвърди намерението си да запише албум с рок музика в близко бъдеще. „Ако искам да бъда в Залата на славата на рокендрола, ще трябва да го направя.“, каза тя.
 
За да затвърди статута си на рок звезда, на концерта Партън представи новата си песен, озаглавена "Rockin'". След това дойде и кулминацията на вечерта - историческото изпълнение на вечния хит на Партън „Jolene“ заедно с Роб Халфорд от Judas Priest, Саймън Ле Бон от Duran Duran, Ани Ленъкс от Eurythmics, и с певиците Пат Бенатар и P!nk. 
 
 
 
Друго запомнящо се изпълнение на сцената в ЛА беше дуета на Лайнъл Ричи и фронтмена на Foo Fighters Дейв Грол.
 
Певецът и носител на "Грами" започна прочувствения сет с емблематичната си балада "Hello", а в "Easy" на Commodores - група, на която Ричи е съосновател, Грол излезе на сцената, за да изпълни яркото китарно соло в песента.

 
След като се прегърнаха,  73-годишният Ричи продължи шоуто си с "All Night Long", а цялата публика запя с пълно гърло. 
 
Лайнъл Ричи беше представен на сцената от Лени Кравиц, който сподели, че певецът е като голям брат за него. Самият Ричи пък каза: "Рокендролът няма цвят - това е усещане, това е настроение и ако го оставим да расте, и тази зала ще става все по-огромна." След грандиозната и доста шарена церемония в Лос Анджелис, едва ли има някой, който ще оспори тези думи.
 
Въвеждането на тазгодишния випуск в Залата на славата на рокендрола, който освен Доли Партън и Лайнъл Ричи, включва още Judas Priest, Duran Duran, Еминем, Пат Бенатар, Eurythmics и Карли Саймън, ще бъде излъчено по HBO на 19 ноември.
 
Кристина Цветкова

Свързани новини

Джеф Безос подари 100 млн. на звездата

14.11.2022

Залата на славата на рокендрола избра

05.05.2022