Доли Партън получи 100 милиона долара от Джеф Безос

Около звездата на кънтри музиката Доли Партън напоследък се вдига страшно много шум! 
 
Преди седмица певицата беше една от най-големите знаменитости в новия випуск в Залата на славата на рокендрола. Днес 76-годишната изпълнителка отново влиза в световните медии с новината, че е получила ултра скъп подарък под формата на чек от 100 милиона долара от собственика на Amazon Джеф Безос. 
 
Мултимилиардерът, основател на Amazon, обяви отличието заедно със своята партньорка Лорън Санчес.
 
 
Наградата, давана от един от най-богатите хора на планетата - Courage & Civility Award, отличава лидери, които влагат смелост и любов в работата си. 
 
"Нямаме търпение да видим всичко добро, което ще направите с тази награда от 100 милиона долара", каза Безос на церемонията. "Тя влага сърцето си в това, което прави за децата, грамотността и толкова много други неща, което е просто невероятно. Тя ще използва чудесно тази награда от 100 милиона долара, за да помогне на много хора", продължи той.
 
Партън беше скромна при получаването на подаръка: "Когато хората са в състояние да помогнат, трябва да го направят", каза кънтри легендата. "Аз винаги съм казвала, че се опитвам да вложа парите там, където е сърцето ми.", каза тя на подиума, получавайки наградата. "Ще направя всичко възможно да направя добри неща с тези пари.", обеща певицата. 
 
По време на забележителната си кариера, обхващаща шест десетилетия, Партън е написала близо 3000 песни и е записала повече от 50 студийни албума, с обещанието да има още.  
 
От Залата на славата на рокендрола - Доли Партън: Аз съм рок звезда!
 
По време на речта си на церемонията по въвеждането в Залата на славата на рокендрола на 5 ноември 2022 г. в Microsoft Theatre в Лос Анджелис, тя анонсира, че готви нов рок албум. Кънтри певицата изпя за първи път новата си песен "Rokcin''". 

Свързани новини

Доли Партън: Аз съм рок звезда!

07.11.2022

Залата на славата на рокендрола избра

05.05.2022