Залата на славата на рокендрола избра новите попълнения

Duran Duran, Eurythmics, Eминем, Лайънъл Ричи, Карли Саймън и Пат Бенатар ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, щата Охайо, предаде Асошиейтед прес.
 
В списъка влиза и кънтри певицата Доли Партън, която първоначално обяви, че оттегля номинацията си, но по-късно стана известно, че остава в списъка. От отличените, за които са гласували повече от 1000 артисти, историци и представители на музикалната индустрия, "всеки има сериозно влияние върху звученето на младежката култура... и за развитието на рокендрола", коментира Джон Сайкс от Залата на славата на рокендрола. 
                   
При обявяването на номинациите през февруари Доли Партън написа в социалните медии, че е "изключително поласкана и благодарна" от отдадената й чест, но "не бих искала гласовете да се разпръскват заради мен". От фондацията, която стои зад Залата, тогава отговориха, че формулярите за гласуване вече са изпратени и хората с право на вот ще решат дали кънтри звездата да бъде сред въведените. След това Партън размисли и обяви, че приема номинацията.
 
Изпълнителите трябва да са издали първи запис поне преди 25 години, за да имат право да бъдат номинирани и въведени. Изборът се прави на базата на продължителността на кариерата на номинираните, музикалното им влияние и творчеството им чрез гласуване на над 1000 музиканти, историци и представители на музикалната индустрия.
 
Церемонията по въвеждането на избраните изпълнители ще бъде на 5 ноември в "Майкрософт тиътър" в Лос Анджелис.
 
Ето пълния списък на приетите за 2022 г.:
 
Категория изпълнител:
 
Pat Benatar
Duran Duran
Eminem
Eurythmics
Dolly Parton
Lionel Richie
Carly Simon
 
Награда за музикални постижения:
 
Judas Priest
Jimmy Jam & Terry Lewis
 
Награда за ранно влияние:
 
Harry Belafonte
Elizabeth Cotten
 
Награда на Ахмет Ертегун:
 
Allen Grubman
Jimmy Iovine
Sylvia Robinson
 
 

Свързани новини

Джеф Безос подари 100 млн. на звездата

14.11.2022

Доли Партън: Аз съм рок звезда!

07.11.2022

Залата на славата на рокендрола има дата

04.03.2021