Дуа Липа вече официално е с албанско гражданство

Световноизвестната изпълнителка с албански корени Дуа Липа получи декрет за албанско гражданство от албанския президент Байрам Бегай на официална церемония миналия уикенд, пише life.dir.bg.
 
"В навечерието на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на Албания почитаме не само онези личности, които в миналото са допринесли и помогнали за създаването на нашата държава, но и всички онези, които със своя принос във всяка област на живота придават стойност на националната ни идентичност и ни карат да се гордеем във всеки момент", каза Бегай.
 
В навечерието на големия концерт на звездата по случай празника на страбара, който се проведе на площад "Скендербег" в албанската столица Тирана, певицата положи клетва като най-новата албанска гражданка пред кмета на Тирана Ерион Велиай на специалното събитие.
 
 
В публикация в социалните мрежи албанският премиер Еди Рама публикува поздравление по случай този повод, придружено от снимка с носителката на редица музикални отличия, сред които и три награди "Грами".
 
Дуа Липа е родена в Лондон, в албанско семейство от Косово. Тя е получила образованието си в Лондон и Прищина, където семейството ѝ се установява след обявяването на независимостта на Косово през 2008. Дуа Липа има множество награди и отличия за приноса си към музиката и изкуството, включително три награди "Грами". Певицата се занимава и със социалните проблеми в различни страни по света, като работи заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на кампании за правата на децата.

Свързани новини

Дуа Липа и Джак Харлоу са влюбени

13.12.2022

Дуа Липа и Марк Ронсън в тандем

17.10.2022

#BestNewMusic от изминалата седмица

27.05.2022

Кейти Пери и Дуа Липа с нов опит за дует

05.04.2022

Британката отива на съд

07.03.2022