Дуа Липа вече официално е с албанско гражданство

Световноизвестната изпълнителка с албански корени Дуа Липа получи декрет за албанско гражданство от албанския президент Байрам Бегай на официална церемония миналия уикенд, пише life.dir.bg.
 
"В навечерието на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на Албания почитаме не само онези личности, които в миналото са допринесли и помогнали за създаването на нашата държава, но и всички онези, които със своя принос във всяка област на живота придават стойност на националната ни идентичност и ни карат да се гордеем във всеки момент", каза Бегай.
 
В навечерието на големия концерт на звездата по случай празника на страбара, който се проведе на площад "Скендербег" в албанската столица Тирана, певицата положи клетва като най-новата албанска гражданка пред кмета на Тирана Ерион Велиай на специалното събитие.
 
 
В публикация в социалните мрежи албанският премиер Еди Рама публикува поздравление по случай този повод, придружено от снимка с носителката на редица музикални отличия, сред които и три награди "Грами".
 
Дуа Липа е родена в Лондон, в албанско семейство от Косово. Тя е получила образованието си в Лондон и Прищина, където семейството ѝ се установява след обявяването на независимостта на Косово през 2008. Дуа Липа има множество награди и отличия за приноса си към музиката и изкуството, включително три награди "Грами". Певицата се занимава и със социалните проблеми в различни страни по света, като работи заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на кампании за правата на децата.

Свързани новини

Сингълът е от албума Radical Optimism

16.04.2024

Вижте Дуа Липа от восък

19.03.2024

Нов убийствен сингъл от звездата

16.02.2024

Дуа Липа с песен за неуспешните срещи

31.01.2024

Отново сама

06.12.2023