Ирен Кара - певицата от култовите "Fame" и "Flashdance" си отиде на 63

На 63-годишна възраст почина певицата и текстописец Ирен Кара. 

Тя е авторът и гласът на водещите песни от танцовите кинохитове от 80-те "Fame" и "Flashdance". Певицата е починала в съня си в  дома си във Флорида. 

"С дълбока тъга от името на нейното семейство съобщавам за смъртта на Ирен Кара", написа говорителката й Джудит А. Мус в публикация в социалната мрежа през уикенда. 

Причината за смъртта й в момента е неизвестна и ще бъде оповестена, когато има точна информация. Говорителката моли за  уединение на нейното скърбящо семейство. "Тя беше красиво надарена душа, чието наследство ще живее вечно чрез нейната музика и филми.", пише в съобщението

Ирен е родена в Бронкс в работническо семейство. Тя пее, танцува и играе още от дете, като се появява в множество сценични и телевизионни продукции през 70-те години. Големият успех идва с ролята на Коко Ернандес във филма "Fame" на Алън Паркър, където също изпълнява едноименната песен. По-късно оглавява класациите с вечния хит "Flashdance… What a Feeling", от култовия танцов филм с Дженифър Бийлс в главната роля. 

Кара получава "Оскар" и "Златен Глобус" за най-добра филмова песен през 1984 г., а също така печели и две награди "Грами". Поклон! 

Свързани новини

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Отиде си Шинейд О'Конър

27.07.2023

Звездата от "Коса" почина на 71 години

13.06.2023

Тина Търнър си отиде на 83

24.05.2023