Трийт Уилямс - звездата от "Коса" почина при катастрофа с мотор

Звездата от хитовия мюзикъл "Коса" Трийт Уилямс загина при катастрофа с мотоциклет във Върмонт. Той беше на 71-годишна възраст.
 
Актьорът е загинал при извършване на маневра, след като кола му препречила пътя. Уилямс стана световно известен с ролята на Джордж Бъргър в култовия мюзикъл "Коса" на режисьора Милош Форман.
 
За ролята си в лентата от 1979 година Уилямс получава първата си номинация за "Златен глобус" и остава завинаги в сърцата на феновете. 

Полицията във Върмонт смята, че водачът на участвалия в катастрофата автомобил не е видял Уилямс с мотоциклета му. Щатската полиция на Върмонт заяви, че той е получил леки наранявания, а Уилямс е обявен за мъртъв в болницата.

Филмовата кариера на Уилямс започва в средата на 70-те години на миналия век, когато дебютира в "Смъртоносен противник". През 1979 г. получава ролята на Джордж Бъргър в "Коса" по хитовия бродуейски мюзикъл.  По време на кариерата си Уилямс участва в няколко филма на Стивън Спилбърг, между които "1941“. По-късно в кариерата си се присъединява към актьорския състав на сериала "Everwood“ по The WB в ролята на д-р Андрю "Анди" Браун.
 
Остава в сериала през всичките четири сезона и печели номинация за наградата SAG. Сред другите му телевизионни участия са в сериала "Синя кръв", "Нощна смяна" и "Бреговете на Чесапийк ".
 
Уилямс оставя съпруга и две деца. 

Свързани новини

Отиде си вокалистът на Smash Mouth

04.09.2023

Отиде си звездата на италианската сцена

22.08.2023

Отиде си Шинейд О'Конър

27.07.2023

Тина Търнър си отиде на 83

24.05.2023

Мел Гибсън също почете Христо Живков

06.04.2023