Тейлър Суифт е най-успешната изпълнителка на 2022 според Billboard

Американското списание Billboard призна Тейлър за най-успешната певица при разкриването на класацията си за 2022. 
 
Тейлър Суифт изпраща забележителна година с множество спечелени награди и милиони продажби на десетата си студийна колекция Midnights. Албумът отбеляза най-големия дебют на Тейлър досега - още преди да е приключил денят на премиерата, колекцията разби рекорда на Spotify, Аpple Music и Amazon Music за най-стриймван албум за ден в историята на музикалните платформи. 
 
 
Според световните рекорди на Гинес оригиналната и 3 a.m. версията на Midnights събират общо над 184 милиона слушания само в Spotify, с което Тейлър е обявена за най-слушаният артист в рамките на 24 часа. В Midnights певицата изненада феновете си и с дуeт с Лана Дел Рей – баладичното парче "Snow On The Beach". Песента стана най-големият дебют на женска колаборация в историята на Spotify, надминавайки сътрудничеството на Ариана Гранде и Лейди Гага - "Rain on Me".
 
 
Невиждан досега триумф Тейлър отбеляза и с окупирането на целия Топ 10 на класацията Billboard Hot 100 само за седмица, измествайки поп кралицата Мадона като изпълнителката с най-много парчета в листата. Суифт се изравни и с Барбра Стрейзанд за най-много №1 албуми в Billboard 200 сред жените (11) и стана единственият музикант, който прекара цяла година начело на Billboard Artist 100. 
 
 
С водещия сингъл в Midnights – "Anti-Hero", Тейлър Суифт подобри още едно свое постижение: парчето е вече три поредни седмици на върха на британските музикални класации, което го прави и най-успешният сингъл на Суифт в Обединеното кралство до момента.
 

Свързани новини

Тейлър Суифт се раздели с Джо Алуин

24.04.2023

Тейлър Суифт с поредно признание

28.03.2023

Виж рекордния сетлист на Тейлър Суифт

21.03.2023

Тейлър Суифт изненада феновете си

17.03.2023

Кръщават град на името на Тейлър Суифт

14.03.2023